18.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Gornja Lastva – poziv na čaj

Panorama iz Gornje Lastve
Panorama iz Gornje Lastve

Kulturno zavičajno udruženje „Napredak” iz Gornje Lastve narednog vikenda organizuje zanimljiv događaj pod nazivom „Čaj u četiri ure popodne”. U nedjelju 18.oktobra u 16 sati u gornjolastovskom Domu „kulture „Ilija Marković” biće priređeno posluženje “Vrmačkim čajem” od ljekovitog bilja ubranog na Vrmcu u okolini Gornje Lastve, i domaćim galetinama – tradicionalnim starim suvim kolačima koji se jedu uz čaj ili kafu.

Vrmački čaj i domaće galetine prezentovaće poznati tivatski gastronom, novinar i publicista Mašo Čekić, nakon čega će koncert održati Milica Lalošević-sopran, Bruna Matijević-flauta i Oleksij Molčanov-klavir. Na repertoaru su djela Faurea, Brahmsa, Offenbacha, Verdia i Schuberta.

Ovaj neuobičajeni gastronomsko-kulturni događaj je inspirisan projektom „Baština – pokretač razvoja”. Za posjetioce je organizovan je i besplatan prevoz iz centra Tivta do oko 4 kilometra udaljenog sela na obroncima Vrmca. Kombi za Gornju Lastvu polazi u nedjelju u 15.30 ispred glavne tivatske Pošte.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije