7.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Gorela borova šuma u Gradiošnici

Sa akcije u Gradiošnici

Tivatski vatrogasci nikako da predahnu – tek što su juče poslijepodne opet suzbili požare u Krašićima, na Toplišu i novu vatru koja je izbila na Plavom horizontu, oko 1.15 sati dojavljeno im je da je na području Gradiošnice na lokalitetu Žekovo u gustoj brovoj šumi izbio novi požar.

Vatra je zahvatila više velikih borovihh stabala, a gorela je u relativnoj blizini kuća. Odmah su na teren upućena tri protivpožarna vozila Službe zaštite i spašavanja Tivat i jedno vozilo Dobrovoljnog vatrogasnog društva „Krtoli“ iz Radovića.

„Uspjeli smo da relativno brzo požar stavimo pod kontrlu i da ga do oko 4 sata ujutro, i potppuno ugasimo. Utrošeno je oko 40 tona vode, a izgorelo je 5-6 velikih brova, odnosno oko 500 kvadrata površine šume.Nije bilo posljedica za objekte u blizini“- kazao nam je jutros komandir SZS Tivat Zoran Barbić.

On je dodao da o razmjerama plamena u Gradiošnici najbolje govori podatak da su ga iz oko pet kilometra vazdušne linije udaljenih Lješeviča u Grblju gdje su i sami gasili požar, mogli   vidjeti kotorski vatrogasci koji su odmah alarmirali svoje kolege u Tivtu

Izvor:S.L

Najčitanije