13.4 C
Kotor

Slušaj online radio

Good Food Festival – Dubrovnik

Na Stradunu, kao dio programa Good Food Festivala, danas je održana Festa od palačinka. Ta slatka manifestacija namijenjena najmlađima i svima koji vole ovu slasticu, vrlo je uspješno organizirana u suradnji sa Turističkom i ugostiteljskom školom i Umjetničkom školom Luka Sorkočević.

Vrijedni učenici Turističke i ugostiteljske škole su od ranih jutarnjih sati u školi pripremali palačinke, koje su kasnije pekli brojnoj djeci, odraslima, turistima i svim sladokuscima koji su se zatekli u blizini, dok su učenici Umjetničke škole „Luka Sorkočević“ iscrtavali lica najmlađih raznim ukrasima i likovima. DJ Vjeverica je bio zaslužan za odličnu zabavnu atmosferu, a klaun na štulama je nestrpljivoj djeci izrađivao balone raznih oblika i boja. Od prodaje sokova i palačinaka prikupljeno je 1400 kn, a cjelokupni iznos uprihodovala je Udruga „Poseban prijatelj“.

Posljepodne u palači Sponza održano je predstavljanje knjige „Dubrovnik Table“ – priče o hrani i recepti poznatih dubrovačkih chefova uz prigodni tratamenat. Knjiga je djelo autorica Katije Živković i Mije Erak , zaljubljenica u proizvodnju, nabavu, pripremu hrane. Iako se najčešće upuštaju u kuharske avanture u svojim vlastitim kuhinjama, rado posjećuju dubrovačke restorane, a kao rezultat skoro desetgodišnjeg rada na vodiču „Where to eat“ objavile su knjigu“ Dubrovnik Table“ u kojoj opisuju njima omiljena mjesta. Katija i Mia, prate globalne gastronomske trendove, ali najviše uživaju u dubrovačkoj kuhinji i smatraju da naše podneblje ima veliki gastronomski potencijal. Dubrovnik

Table je nova stepenica u njihovom djelovanju na dubrovačkoj gastro sceni. Nadaju se da će knjiga inspirirati brojne čitatelje da se upuste u pripremanje delicija koje su u ovom izdanju predstavljene ili da će se odlučiti posjetiti neke od njima najdražih restorana. Nakon predstavljanja knjige, svi nazočni su se počastili raznim delicijama brojnih dubrovačkih restorana o kojima je pisano u knjizi.

Najčitanije