9.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Glavni odbor SNP-a podržao Ivanovića – čekaće odgovor kotorske opozicije sedam dana

Kotor - foto Boka News
Kotor – foto Boka News

Glavni odbor SNP-a na današnjoj sjednici afirmisao je predlog Opštinskog odbora u Kotoru o načinu formiranja nove lokalne vlasti i pozvao sve opozicione subjekte u tom gradu da u roku od sedam dana daju pisani odgovor na ta rješenja.

Istakli su da nema ponavljanja lokalnih izbora u tom gradu, da se mora formirati nova vlast i insistiraju na profesionalizaciji i depolitizaciji u lokalnoj samoupravi.

Polazeći od činjenice da je potrebno preduzeti korake za što brže formiranje nove vlasti i uzimajući u obzir sve do sada iznijete predloge i modele, predlažemo vam model kojim će taj cilj u najkraćem mogućem roku biti ostvaren, a to je da manjinski podržite SNP prilikom formiranja vlasti u Kotoru, čime bi ravlašćivanje DPS-a bilo odmah realizovano – naveo je predsejdnik kotorskog SNP-a Branko Ivanović sredinom decembra, ujedno zatraživši da ostatak opozicije pruži podršku izboru kandidata SNP-a na funkciju predsjednika opštine i Skupštine.

Ostale opozicione partije, koje sa tri odbornika SNP-a imaju većinu u kotorskom parlamentu, tada su odbacile ovaj prijedlog, smatrajući da se dogovor mora postići bez uslovljavanja i na osnovu izbornog rezultata.

Najčitanije