20.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Gibson – kreće gradnja još osam zgrada

Izvrsni direktor Darren Gibson i Ambasadorka (sa njegove desne strane) sa saradnicima
Izvrsni direktor Darren Gibson i Ambasadorka (sa njegove desne strane) sa saradnicima

Ambasadorka Australije u Srbiji i Crnoj Gori Džulija Patriša Fini sa saradnicima, posjetila je novo turističko naselje Luštica Bay koji kompanija “Luštica Development”gradi u Krtolima nadomak Tivta.

Fini je razgovarala sa svojim sunarodnjakom, izvršnim direktorom „Luštice Development“ Darenom Gibsonom, a menadžment te kompanije koja će u novi turistički centar na Jadranu investirati 1,1 milijardu eura, predstavio je delegaciji Ambasade Australije master plan buduće nove zajednice.

Luštica Bay će imati sa sedam hotela, dvije marine, profesionalni golf teren sa 18 rupa, više od 1.000 stanova, 500 vila kao i sportske sadržaje, i druge objektime neophodne za funkcionisanje grada kao otvorene i dostupne zajednice tokom cijele godine.

„Luštica Bay je jedan od najambicioznijih projekata u crnogorskom turizmu i među najvećim greenfield investicijama u ovom dijelu Evrope. Crna Gora je jedno od najbrže rastućih turističkih destinacija u jugoistočnoj Evropi, a grad Luštica Bay će zasigurno doprinijeti ne samo razvoju i napretku lokalne zajednice u Tivtu, već će i uticati na unapređenje ekonomije Crne Gore, povećanje povjerenja investitora i generisanje novih projekata.“ – rekao je tom prilikom Gibson. On je podsjetio da je inspiracija za arhitekturu Luštica Bay pronađena u tradicionalnoj arhitekturi Crnogorskog primorja.

„Tokom gradnje se poštuju najviši ekološki standardi. Master plan Luštica Bay-a prije tri godine je dobio Nagradu izuzetnosti u oblasti planiranja i dizajna, koju dodjeljuje Američko društvo pejzažnih arhitekata (ASLA).“- podsjetio je australijski menadžer.

Ambasadorka u Lustica Bay
Ambasadorka u Lustica Bay

Predstavnici „Luštice Development“ saopštili su da u narednim sedmicama počinje izgradnja još osam zgrada sa ukupno 45 novih stambenih jedinica, radovi u prvoj od dvije marini se nastavljaju planiranom dinamikom, a do kraja godine na obali zaliva Trašte će početi izgradnja i prvog od sedam planiranih hotela.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije