14.7 C
Kotor

Slušaj online radio

Gastro-fuzija hotela „Regent Porto Montenegro“

Divlje šparoge
Divlje šparoge

Ultraluksuzni tivatski hotel “Regent Porto Montenegro” nastavlja sa praksonm upoznavanja svoje šarolike međunarodne klijentele sa specifičnim mirisima i ukusima Boke Kotorske i Crnogorskog primorja.

Za sve ljubitelje gastronomije “Regent” tako sutra, petak, 24.aprol priređuje lokalnu tematsku večeru a koja obuhvata 5 slijedova napravljenih od isključivo divljih šparoga. Uz ukusne delicije degustiraće se vina lokalnih i regionalnih vinarija, pretvarajući ovu tematsku večeru u pravi mediteranski gastro šou.

“Na ovaj način, Regent nastavlja tradiciju nepretencioznog luksuza koji elemente lokalne kulture, sakrivene od očiju najšire javnosti, nudi gostima iz cijelog svijeta. Tako promovišemo i rustičnu Crnu Goru koju putnici najistančanijih ukusa žele da otkriju.“- kazala je juče tim povodom portparolka “Regent Porto Montenegro” hotela Elena Ljiljanić.

U tom hotelu čiji je šef kuhinje čuveni maestro Dasmen Šo, već od ranije služe se najkvalitetnija domaća maslinova ulja, najbolja vina domaćih vinarija, a gosti iz cijelog svijeta ovdje se mogu upoznati i sa gastronomskim spektaklom koji se može napraviti od autentične primorske divlje jestive tarve-žućenice. Sada je na red došla i divlja šparoga koja se na primorju smatra pravom proljećnom poslasticom. Branje i priprema šparoga je pravi ritual u Boki Kotorskoj i duž cijelog primorja istočnog Jadrana. Ova proljećna poslastica je samonikla biljka, izuzetno cijenjena od strane nutricionista i prava riznica vitamina i minerala.

Izvor:S. L.

Najčitanije