16.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Gastro fešta – Kotorska pašta (foto)

Gasstro manifestacija koja promoviše i čuva od zaborava tradicionalni recept kotorske krempite “Kotorska pašta 3” održana je u subotu u Kotoru na Pjaci od sata.

Na fešti je posluženo oko 900 krempita po staroj kotorskoj recepturi, a za dobro raspoloženje pobrinuo se Goran Karan i njegov bend Vagabundo.

,,Nisu samo zidine, palata ili pločnik, već su u pitanju i one sitne stvari koje pričinjavaju ljudima zadovoljstvo. Gastronomija je ta koja uvjek ljude uveseljava i oplemenjuje. Sjetila sam se svoje mladosti i poznate kotorske pašte u kultnom ,,Zdravljaku”. Tako se rodila ideja. Trudimo se da svake godine manifestaciju radimo na drugom mjestu u gradu, sa drukčijim programom, da ne uđemo u stereotip. Nadam se da su Kotorani i njihovi gosti zadovoljni” – kazala je organizatorica i predsjednica MZ Stari grad Dragana Knežević.

Program je vodio novinar Dušan Davidović a gosti su bili Vlasta Mandić, Mašo Čekić, Ljiljana Moškov ispred Gradske uprave, Mirza Krcić ispred TO Kotor i Melita Krivokapić jedna od najpoznatijih žena koja godinama sprema kotorske pašte.

Manifestaciju je  podržala Turistička organizacija Kotor, pokrovitelj je bila Opština Kotor, sponzori Luka Kotor i NTO Crne Gore, a organizator Mjesna zajednica Kotor.

Najčitanije