8.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Franjevci u Kotoru 750. godina – svečana proslava

FRANJEVCI
Franjevci proslava 760 godina

Provincijalat Franjevačke provincije sv. Jeronima u Dalmaciji i Istri i Franjevački samostan sv. Klare u Kotoru priređuju u petak 9. oktobra proslavu u povodu 750. obljetnice prisutnosti franjevaca u Boki Kotorskoj.

U prvom dijelu programa od 9 do 12 sati u crkvi Sv. Pavla u Kotoru održat će se naučni simpozij. Predavači će biti dr. sc. Saša Brajović (Sveučilište u Beogradu), mr. sc. Zorica Ćubrović (Kotor), Jasminka Grgurević, dipl. konz. i restaurator (Kotor), Vilma Kovačević, dipl. arheol. (Kotor), dr. sc. Vinicije Lupis (Dubrovnik), dr. sc. fra Josip Sopta (samostan Rožat), Nevenka Šarčević, mag. pov. umj. (Tivat) i dr. sc. Meri Zornija (Sveučilište u Zadru). Moderator simpozija je fra Filip Karadža (samostan sv. Klare, Kotor).

U 12.30 sati svečano euharistijsko slavlje u crkvi Sv. Klare u koncelebraciji s provincijalnom fra Andrijom Bilokapićem i drugim svećenicima predvodit će kotorski biskup Ilija Janjić.

Razgledavanje arheološkog lokaliteta samostana na Gurdiću je od 15 sati, a u 19 sati će na programu svečani koncert u crkvi Sv. Klare. Na koncertu nastupaju Vedrana Šimić, sopran i Domagoj Dorotić, tenor uz klavirsku pratnju Simona Dešpalja.

Najčitanije