4 C
Kotor

Slušaj online radio

Fotografijom pomažu postradale u zemljotresu

Dobrotvorna aukcija fotografija, čiji je prihod namijenjen žrtvama zemljotresa, koji je pogodio centralnu Italiju, 24. avgusta ove godine, održana je u utorak u Pomorskom muzeju Crne Gore u Kotoru.

Kako se nije okupio dovoljan broj zainteresovanih da bi se održala prava aukcija, organizatori su napravili prodajnu izložbu. Izložene fotografije 25 autora iz Crne Gore stavljene su na prodaju po cijeni od 50 eura.

Ukupno je prodano 13 fotografija. Ostale fotografije narednih nekoliko dana će biti prodavane u Pomorskom muzeju u Kotoru i putem Facebook strane – facebook.com/mne2it

„Zahvaljujem se svima, koji su došli večeras, fotografima, kao i onima koji su kupili fotografije. Očigledno da aukcija kao forma prikupljanja pomoći na našim prostorima nije još zaživjela“ – kazao je jedan od pokretača ideje i organizatora aukcije prof. dr Stevan Kordić.

„Bila nam je želja da pokažemo solidarnost kao što je to pokazala Italija prema Kotoru i Crnoj Gori 1979. godine. Nadam se da će naše institucije i sugrađani prepoznati našu namjeru i kupovinom fotografija narednih dana pomoći ovu humanitarnu akciju“ – kazala je direktorica Pomorskog muzeja Crne Gore mr Mileva Pejaković Vujošević.

Organizatori dobrotvorne aukcije bili su Fotografi Crne Gore, Zajednica Italijana Crne Gore i Pomorski muzej Crne Gore

 

 

Najčitanije