16.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Forum jadransko jonske regije – ,,Na putu prema budućnosti”

Forum – V. Jokic

U organizaciji gradova Foruma jadransko jonske regije, privrednih komora i opština Kjeti i Peskare, regije Abruco, održan je 17. forum Jadransko jonskih privrednih komora i 18. Forum jadransko jonskih gradova, kojom Opština Kotor predsjedava posljednje dvije godine.

U izložbenom paviljonu Marine Pescara, zajedničkom plenarnom sjednicom foruma gradova i privrednih komora pod nazivom ,,Na putu prema budućnosti”, pored domaćina gradova Kjeti i Pescara i njihovih privrednih komora, predsjedavao je i predsjednik Opštine Kotor Vladimir Jokić.

Nakon pozdravnih riječi, sjednica je nastavljena učešćem predstavnika nacionalnih, regionalnih, lokalnih i EU institucija na teme upravljana područjem u makroregionalnoj perspektivi, industrija 4.0 i digitalizacija put u budućnost malim i velikim preduzećima kao i diskusije usklađene sa EUSAIR strategijom.

Na tematskoj sjednici posvećenoj povezanosti kulturne baštine i turizma, predsjednik Jokić je pored gradova Ankone, Olimpije i Kjetija predstavio iskustva Kotora i potrebu da se očuva kulturna baština i unaprijedi turistička ponuda. Na sjednici su govorili predstavnici svjetske turstičke organizacije, evropskih institucija i turističke privrede.

Posljednji dan foruma, u okviru redovne skupštine Foruma jadransko jonskih gradova glasovima svih članova predsjedavanje je dodjeljeno gradu Vastu, dok je za potpredsjednika  izabran Mostar.

Predsjednik Jokić je zahvalio Forumu na prilici koju je Kotor imao da predsjedava ovom organizacijom i izrazio spremnost za dalju saradnju u zajedničkim projektima.

Na sjednici je izabran novi izvršni odbor Fouma u kojem su pored Kotora još i opštine Budva i Bar.

 

Najčitanije