13.4 C
Kotor

Slušaj online radio

Flydubai najavio prvi direktni let Dubai-Tivat za 23. jun

Avion Flydubaija u Tivtu

Najveća lowcost kompanija sa Bliskog Istoka, “flydubai”, zvanično je najavila tri nove destinacije za predstojeću ljetnju sezonu, među kojima je i Crna Gora, povezana direktinim letom Dubai-Tivat. Ovim strateškim postupkom, Tivat ulazi u avio-mrežu direktnih letova sa „zalivskom državom“ Ujedinjenih Arapskih Emirata, od juna do septembra 2017. godine.

Nakon Bangkoka na Tajlandu, koji je flydubai-u bio izazovna destinacija u prethodnoj kalendarskoj godini, ove turističke sezone sa Dubaijem uvezujemo Batumi u Gruziji, Kabalu u Azerbejdžanu i Tivat u Crnoj Gori. Zahvaljujem državnim i turističkim poslenicima sve tri države na profesionalnom tretmanu i ophođenju, kao i odličnim viznim uslovima za stanovnike UAE-a i zemalja Golfa uopšte, istakao je izvršni direktor kompanije flydubai Ghaith Al Ghaith.

Interes za novim, atraktivnim, autentičnim destinacijama raste, pogotovo kada su u pitanju putnici sa Bliskog Istoka, koji žele nove atraktivne lokacije za odmor na plaži ili istraživanje, dodao je Jeyhun Efendi, viši komercijalni potpredsjednik za flydubai.

Prva flydubai tura ka Crnoj Gori biće organizovana 23. juna, a letovi će se obavljati sve do 25. septembra, dva puta sedmično, ponedeljkom i petkom.

Prvi „vazdušni most“ između Ujedinjenih Arapskih Emirata i mediteranske destinacije Crne Gore temelji se na promotivnom čarter letu koji je realizovan 3. oktobra prošle godine, na relaciji Dubai -Tivat, kada je više od 150 gostiju, predstavnika privrednih i medijskih institucija iz UAE boravilo u marini za superjahte i luksuznom nautičkom naselju Porto Montenegro. Delegacija predstavnika najboljih kompanija, turističkih operatora, medija i same avio kompanije flydubai, uživala je u autentičnosti akvatorijuma Boke Kotorske – vrhunska gastronomska ponuda, obilazak jedinstvenog svetilišta starih bokeljskih pomoraca Gospe od Škrpjela, i grada Perasta, bili su razlozi oduševljenja uglednih gostiju, a u dinamičnoj agendi boravka, gala večere su bile sjajno mjesto za uspostavljanje što više bizsnih kontakata sa crnogorskim predstavnicima turizma.

Prethodni članak
Sledeći članak

Najčitanije