16.3 C
Kotor

Slušaj online radio

„FlyDubai“ doveo biznismene i novinare u Crnu Goru

Doček za Flydubai
Doček za FlyDubai

Najveća niskobudžetna aviokompanija iz regiona Persijskog zaliva, „FlyDubai“ iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, danas je organizovala prvi promotivni čarter let za Crnu Goru.

Boingom 737-800 koji je oko 13.15 sati sletio na tivatski aerodrom, iz Dubaija je doputovalo 148 poslovnih ljudi, predstavnika turističkih agencija specijalizovanih za MICE turizam, kao i novinari 27 najuticajnijih medija iz UAE, Kuvajta, Katara i Bahreina, te članovi menadžmenta same kompanije „FlyDubai“ koja uskoro namjerava da otpočne redovan saobraćaj sa Crnom Gorom.

Na aerodromu Tivat prvom avionu „FlyDubaia“ koji dotiče crnogorsko tle, priređena je tradicionalna vazduhoplovna dobrodošlica sa tzv. vodenim mostom iz protivpožarnih vozila tivatske vazdušne luke. Goste iz Persijskog zaliva dočekali su njihovi glavni domaćini u Crnoj Gori – predstavnici tivatskog nautičlog centra Porto Montenegro čiji će oni biti gosti do srijede poslijepodne kada se vraćaju za Dubai. Tokom dva dana boravka u Crnoj Gori, biznismeni i novinari iz zemalja Persijskog zaliva će se sresti sa ovdšanjim turističkim radnicima, predstavnicima NTO i Ministarstva održivog razvoja i turizma, te obići Boku Kotorsku, Lovćen i Cetinje.

Inače, aerodrom Tivat sa kojim će „FlyDubai“ uskoro najvjerovatnije uspostaviti i redovan saobraćaj iz glavnog grada UAE, do danas je zabilježio promet od  906.038 putnika, čime se već sada približio na domak dostizanja ukupnog prošlogodišnjeg prometa koji je iznosi 910.534 putnika i bio je rekordni u istoriji te vazdušne luke.

Avion Flydubaija u Tivtu
Avion Flydubaija u Tivtu

„Raduje nas što ćemo već do srijede, prebaciti ukupan prošlogodišnji učinak aerodroma. Za nama je sjajan mjesec jer smo u septembru imali promet od  ukupno 164.496 putnika, čak 25 odsto više nego u istom mjesecu lani. Tokom septembra prihvatili smo i opslužili ukupno 836 aviona, što je skoro 20 odsto više nego u istom mjesecu 2015.“- kazao nam je direktor aerodroma Tivat Jovan Mačić.

Prema njegovim riječima, za devet mjeseci ove godine aerodrom Tivat je zabiljeđio promet od 899.287 putnika, što  je 9,9 odsto više nego na kraju trećeg kvartala 2015. Broj aviona u periodu 1.januar – 30.septembar ove godine je 5.324, a to je 10,7 posto bilji rezultat nego u uporednom prošlogodišnjem periodu. Očekuje se da do kraja godine, po prvi put u svojoj istoriji, aerodrom Tivat ostvari promet od preko milion putnika.

Izvor:S. L.

Najčitanije