13 C
Kotor

Slušaj online radio

Filmske džez projekcije u Porto Montenegru

Keep-on-keepin-on
Keep-on-keepin-on

U dinamičnom aprilskom kalendaru za goste i rezidente Porto Montenegra, a u sklopu manifestacije „Mjesec poštovanja džeza u Crnoj Gori“ biće održane i dvije filmske projekcije – dokumentarac Keep On, Keepin` On (2014) biće prikazan u srijedu 13. aprila u Jahting klubu Porto Montenegra (nekadašnji Dom Vojske), sa početkom u 20 sati .

Film je pobrao izuzetno pozitivne kritike publike zbog neobične životne istinite priče muzičke legende i profesora Clark Terry-a (89. god) i dvadesetogodišnjeg slijepog pijaniste Justin Kauflin-a.

Na istom mjestu, u isto vrijeme, 20. aprila biće prikazan film Whiplash (2014), dobitnik tri Oskara, tri BAFTA nagrade i Zlatnog globusa, koji na specifičan način tretira temu akademske džez muzike. „Whiplash“ je izuzetno dinamičan, psihološki zaokružen film koji nameće jaku temu: iako se postavljaju u uloge mentora i učenika, njegovi glavni protagonisti su zapravo antipodi na žanrovskoj lestvici dobra i zla, junak i negativac.

Porto Montenegro - Jazz
Porto Montenegro – Jazz

Ulaz na projekcije ovih filmskih ostvarenja je slobodan, a manifestacija Mjesec poštovanja džeza JAM 2016 organizuje se pod pokroviteljstvom NVO Jazz Art iz Podgorice.

Najčitanije