21.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Festival klapa Perast – Pobjednik muška klapa „Bunari“ iz Vodica

Druge večeri na XIV Međunarodnom festivalu klapa Perast, u subotu, održano je takmičenje u kategorijama Muške klape i Nova klapska pjesma.

Prvo mjesto po ocjeni stručnog žirija pripalo je klapi “Bunari” iz Vodica, drugo klapi “Kaše” iz Dubrovnika, a treće je zauzela klapa “Sebeniko” iz Šibenika.

U kategoriji za “Nova klapska pjesma“ najbolji tekst po ocjeni žirija je tekst pjesme “Slava Perasta” autora Boža Vodopije, koju je izvela dubrovačka klapa “Kaše”.

Nagrade publike za najbolju mušku klapu i najbolji aranžman u kategoriji “Nova klapska pjesma” pripalaje klapi “Kaše” iz Dubrovnika.

Prema ocjeni stručnog žirija nagrada za najbolju kompoziciju pripala je Vicku Dragojeviću iz klape “Kaše” za pjesmu “Slava Perasta”, druga nagrada Jadran Jejić i Mladen Glavić za pjesmu “Neverin” koju je izvela klapa “Segena”, dok je treće mjesto pripalo Mirku Neneziću iz klape “Assa Voce” za pjesmu “Zmaj sjevernih mora”.

U kategoriji Muške klape učestvovali su klape “Bukaleta” iz Pazina, “Sagena” iz Zagreba, “Assa voce” iz Podgorice, “Trebižat” iz Trebižarta, “Bunari” iz Vodica, “Sebeniko” iz Šibenika i “Kaše” iz Dubrovnika.

U kategoriji Nova klapska pjesma nastupile su klape, “Musica viva” iz Sombora, “Diva” iz Širokog Brijega, “Dalmatinke” iz Šibenika, “Sagena” iz Zagreba, “Maris” iz Kotora, “Oršulice” iz Vodica, podgoričkle “Assa voce” i “Alata” i “Kaše” iz Dubrovnika.

U revijalnom dijelu nastupile su klape, “Fortuna”, “Corone”, “Kaše”, “Luka” i “Bunari”.

Međunarodni festival klapa u Perastu završava se večeras takmičenjem u kategoriji Mješovite klape, a nakon proglašenja pobjednika, planiran je program ,,Zavičajne harmonije-Perast 2015.

Najčitanije