12.4 C
Kotor

Slušaj online radio

Festival crnogorskog muzičkog naslijeđa “Small City Events”

Gradska muzika Budva
Gradska muzika Budva

Gradska muzika Budve nastupitiće danas, srijeda, 5. oktobra, na Trgu pjesnika u Budvi, dok će klapa “Harmonija” nastupiti u četvrtak, 6. oktobra, na šetalištu pored JU “Crvena komuna”, u okviru festivala crnogorskog muzičkog naslijeđa “Small City Events”.

XI Festival crnogorskog muzičkog naslijeđa “Muzika ljeta” ove godine pod novim nazivom – “Small City Events” organizovan je dva puta sedmično, počevši od 14. septembra pa sve do 20. oktobra, u Starom gradu i u Petrovcu, a podrazumijeva gostovanje folklornih ansambala, kvalitetnih klapa i muzičkih društava sa područja čitavog primorja.

Zbog velikog broja svakodnevnih dešavanja tokom glave turističke sezone, prošle godine smo tradicionalni Festival pomjerili za period postsezone, iz razloga što je, tokom decenije organizacije, najveće interesovanje izazivao kod inostranih turista, koji su se putem praćenja istog, upoznavali sa muzičkim nasljeđem našeg podneblja. Iz tog razloga, s obzirom da je period postsezone tipičan za dolaske stranih turista, Festival je trajao tokom septembra i oktobra mjeseca.

Promjena se odmah pokazala kao pozitvina, a i sam Festival je bio pristupačniji za praćenje zbog manjeg intenziteta dešavanja u ovom periodu, pa ćemo i ove godine nastaviti sa realizacijom manifestacije tokom septembra i oktobra, i to drugim nazivom “Small City Events”.

U nastavku programa očekuje nas nastup klape “Incanto” na Trgu pjesnika, dok će Gradska muzika Budve zatvoriti manifestaciju 20. oktobra, poručuju iz TO Budva.

 

Najčitanije