“Feštine” mažoretke na Evropskom mažoret prvenstvu

Mažoretke Fešta

“Feštine” mažoretke iz Kotora od 6. do 11. septembra učestvuju na Evropskom mažoret prvenstvu koje se održava u gradu Laško u Sloveniji.

Djevojčice, njih 55 članica mažoretki “Fešta“ iz Kotora i Budve, predstavljaće svoje gradove na ovom prvenstvu u kadetskoj, juniorskoj i seniorskoj formaciju u radu sa mejsom, kao i solo i duo formacije u radu sa mejsom i pom-ponima.
Mažoretke su spremne za ovo takmičneje i od 5.avgusta, nakon kotorskog ljetnjeg, internacionalnog karnevala, svakodnevno vježbaju.

Uložen je veliki rad i trud, kao i odricanje djece tokom ljetnjeg raspusta.
Međutim, one na ovo prvenstvo odlaze sa teretom na leđima, jer svi očekuju samo prva mjesta, medalje i pehare, našto su “Feštine” mažoretke navikle.

“Teško je osvojiti zlato, a još teže ga braniti, a mi već četvrtu godinu imamo čast da branimo titulu evropskih šampionki u kadetskoj i junirskoj formaciji i titulu evropskih vicešampionki u seniorskoj kategoriji. Kad roditelji, grad i sama djeca očekuju da se ti rezultati ponove i ove godine, onda zaista postoji pritisak. Vjerujem u uspjeh i poručujem da će mažoretke dati sve od sebe da ga i ostvar“ – kazala nam je Mirjana Miljanović, trener i koreograf mažoretki Fešta.

Mažoretke Fešta

Na ovom prvenstvu su najbolji klubovi iz najprestižnijih mažoret zemalja,preko 3000 mazoretki iz 13 Evropskih zemalja,sa preko 80 klubova koji su prosli nacionalna prvenstva ! Zaista je velika konkurencija, a kotorski klub se u očima drugih mažoretki, trenera i sudija kotira u samom vrhu mažoret plesa!

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.