10.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Fešta na skalama 22. i 23. avgusta

H.Novi – “Fešta na skalama”

Slaveći zrenje grožđa i smokava krajem ljetnje sezone, oslanjajući se na kreativnost u rukotvorenju i gastronomiji, Fešta na skalama, koja je održana 2015 i 2016 u Herceg Novom, osmišljena je kao ulični festival, proširen dodatnim sadržajima, poručuju organizatori NVO “Ruke”.

Treća Fešta na skalama biće održana 22. i 23. avgust, na Stepeništu 28. oktobra, u Gradskoj kafan i  od glavnog gradskog trga prema Škveru.

“Vrćajući mediteranskim duhom, uz učešće zajednice stvaralaca i gastro profesionalaca i amatera, povezuje kulinarstvo i umjetnost, uljepšava grad i oplemenjuje ponudu za turiste novim ukusima i bojama”, kazali su na organizatori.

Prvi dio manifestacije je donatorsko veče u Gradskoj kafani sa sledećim sadržajem:

– LJETNjA TRPEZA sa lokalnim specijalitetima i delicijama od ovih krunskih plodova ljeta, ali u kombinaciji i u slanim jelima sa sirom, lokalnim specijalitetima sa mesom i ribom, naravno degustacijom vina. Ljetna trpeza će biti postavljena na srednjem nivou Gradske kafane, a trpeza će biti postavljena na srednjem nivou Gradske kafane od 20 sati.

Na velikoj terasi u prizemlju odvijaće se zabavni program: muzički akustični nastup Boka benda, revija tematski dizajniranih šešira novskih modnih dizajnera, umjetnika i primjenjenih stvaralaca iz Herceg Novog i ručno rađenog nakita iz radionice Dorra Nuova. Gosti večeri biće Bayamo Salsa klub iz Herceg Novog.

Donacije za konzumaciju hrane i vina su 10 €. Prihod će djelimično biti usmjeren na djecu i mlade sa smetnjama u razvoju i kao i na prethodnoj fešti na pripremu publikacije Novski stađuni – publikacija koju planiramo za kraj godine, zbirka tekstova, recepata i fotografija sa Stađunskih fešti 2017. Ponovo biramo (i publika će imati priliku da glasa na konzumacijskoj karti) najbolje recepte, koji će ući u ovu knjigu.

H.Novi – “Fešta na skalama”

Drugi dio manifestacije je izložba domaćih proizvoda i rukotvorina na skalama,
Stepeništu 28. oktobra 23. avgusta od 18 – 23 sata.

Pozivamo izlagače, slično sajmovima domaćih proizvoda, mada je značajan dio naših manifestacija još od početaka sa izložbom rukotvorina RUKE (2005) posvećen primijenjenom jednako profesionalnom i amaterskom stvaralaštvu i dizajnu u rezličitim formamam i tehnikama. Dajemo skromni doprinos novim brendiranim proizvodom našeg Udruženja: džemom od smokava sa đumbirom, kojem od jeseni predstoji sertifikacija zajedno sa džemom od naranče i promocija koja je već počela sa klasterom Probaj domaće.
Planirano je posluženje za posjetioce: suve i svježe smokve, grožđe, lozova rakija i, naravno, degustacija kod izlagača koji prodaju svoje proizvode.

Muzički program će potrajati od 20 do 23 sata. POSEBAN segment uz Feštu na skalama je produkcija zajedničkog promotivnog spota za grad, feštu i Boka bend čiji je lider Deni Deranja još 2015. godine bio inspirisan, kao i mi, plodovima kasnog ljeta. Pjesmu “Uzmi smokvu” izvodio je već na prvoj fešti na radost i oduševljenje publike. Vrlo smo ponosni na nju! Produkcija podrazumijeva studijsko snimanje pjesme, snimanje i montažu spota. Prikazaćemo ga početkom septembra.

H.Novi – “Fešta na skalama”

Treću Feštu na skalama podržala je Turistička organizacija i Opština Herceg Novi, Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja i Nacionalna turistička organizacija. Feštu ne bismo mogli organizovati bez podrške kompanije Lighthouse i logistike iz Gradske kafane, a ni učešća novske zajednice: od građana, organizacija i udruženja, preko privatnika posebno u hotelijerstvu i ugostiteljstvu, lokalnih kreativaca i stvaralaca, uz pomoć štamparija i medija…

Svima smo veoma zahvalni na podršci koja je održala u prethodnom periodu projekat Udruženja Ruke Stađunske fešte, za koji vjerujemo da može da i dalje doprinosi obnovi entuzijazma i povezivanju u našem Novom tokom cijele godine”, saopšteno je iz Udruženja Ruke.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije