14.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Fešta od mimoze, ribe i vina može da počne

Fešta od mimoze, ribe i vina, centralna i najposjećenija manifestacija Praznika mimoze, biće održana u subotu 7. februara, duž hercegnovske rivijere od Kumbora peko Đenovića do Baošića.

Organizatori najavljuju sve je spremno.

Fešta počinje, kreće iz Kumbora kod plivališta – od 9 sati Kumborani priređuju START domaće posluženje roštule, lozu i smokve. Ko može u tu uru probaće i prigane sardele koje može da zalije s kojim gutljajem vina.

U Đenoviću program sa Mjesnom muzikom i mažoretkama počinje kod crkve oko 10 sati Tamošnje domaćice spremaju priganice, a služiće se, kao i ranije i smokve, loza, vino, priganice…

Karavan, povorka sa hercegnovskom Gradskom muzikom i mažoretkama defiluje ka Baošiću, gde je centralna fešta.

Duž šetališta u Baošiću na 7 vatrica vrijedne domacice pripremiće vruće sardele i služiti uz fetu kruha i osmjeh. Ribe uvijek ima za sve posjetioce, domaće i namjernike iz cijelog regiona. Biće obezbjeđeno 1000 litara vina koje gostima Herceg Novog i Prazniku mimoze tradicionalno daruju podgoričke Plantaže, najveći crnogorski proizvođač kvalitetnog vina, a točiće se na pet punktova oko centralnog događaja. U Baošiću će Trebjesa iz Nikšića kao i svih prethonih godina promovisati svoj brend – Nikšićko pivo.

Praznik mimoze
Praznik mimoze

Ko više voli samo da miriše – biće obezbjeđena lijepa mimoza sorte Italijanka koju festival poklanja gostima.

Sve prisutne u Baošiću zabavljaće grupa Stari kapetan. Na platou ispred Babilona gdje je zabavni program, dolazak Mimozine povorke sa Mažoretkama, trombonjerima, i bleh muzikama iz Đenovića i Herceg Novog očekuje se oko 11 sati.

Fešta će trajati dok god ima raspoloženih za muziku, čašicu i druženje.

Najčitanije