16.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Exit Avantura nastavljena spektaklom

Na Jazu je sinoć zlatnim slovima ispisana istorija festivalskog turizma Crne Gore uz preko 35.000 posjetilaca iz oko 40 zemalja sa pet kontinenata.

Status apsolutnih zvijezda, furioznim nastupom opravdali su The Prodigy, jedna od najvećih grupa svih vremena, koja se postarala da prvo veče ovogodišnjeg Sea Dance festivala bude zaista spektakularno! Nakon sjajnog vatrometa iza ponoći, Liam, Keith i Maxim, praćeni bendom, izašli su na scenu i od prvih taktova pjesme „Breathe“, krenuli žestoko izazvavši potpunu euforiju za pravi nastavak ovogodišnje, sad je već izvjesno, rekordne Exit Avanture po broju posjetilaca!

Ređali su se višegeneracijski hitovi „Omen“, „Invaders Must Die“, „Their Law“, „Firestarster“ i brojni drugi, a posebno oduševljenje izazvala je blaga promjena stihova čuvene pjesme koja se sinoć mogla nazvati „Smack JAZ BEACH Up“! Da The Prodigy svuda imaju svoje ljude, potvrdili su kultnom pjesmom „Voodoo People“, a Jadransko more zatalasale su i nove pesme „Nasty“ i „Wild Frontier“!

Slavljenički Sea Dance festival, cijelu prvu noć dodao je zbog proslave nagrade za Najbolji evropski festival do 40.000 posjetilaca dnevno, a glavnu binu, koju je programski podržala globalna muzička platmorma UKF iz Londona, sinoć su osvajali redom i domaćini Punkreas, Hornsman Coyote & Soulcraft, te zvijezde svjetske bass scene, holandski trio Noisia i londonski dubstep/rock bend Modestep.

Žurka je trajala do ranih jutarnjih časova uz savršen izlazak sunca na plaži i omiljenoj plesnoj bini Dance Paradise, koju su Chevalier, Aleks Milun i Maraku sinoć svojim setovima spremili za naredna tri dana i noći. Na plesnom raju očekivano su se nastupima izvodile zvijezde partnerske etikete TheSoundYouNeed, slovenački, planetarno popularni producent Gramatik i mlada elektronska zvijezda iz Los Anđelesa, Durante. I ostale festivalske zone bile su ispunjene desetinama izvođača, pa su uz salsa ritmove na plaži posjetioci igrali na Latino bini, slušali fuziju novih pravaca jamajčanskih muzičkih korijena na Reggae bini i uživali uz najbolje nastupe sa Exita na Cinema zoni.

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=rBDMKTWqav4

Večeras na Sea Dance dolaze ultimativni hitmejkeri, četverac iz Londona u izrazito rijetkom i traženom DJ izdanju, grupa Rudimental! UKF program na glavnoj bini obilježiće i jedan od trenutno najaktuelnijih svjetskih dueta Sigma, te bass zvijezde Black Sun Empire i Fred V  & Grafix. Itekako sjutra vrijedi poraniti na festival, jer žurka na Dance Paradise od sjutra kreće već od 13 časova i tokom dana nastupiće zvijezde iz Crew Love kolektiva Soul Clap, PillowTalk i Nick Monaco dok će večernji ples da diktiraju Star Slinger, Flight Facilities, TCTS i drugi. Posebna atrakcija na glavnoj bini, već od 22 časa biće najpopularnija balkanska grupa Dubioza kolektiv, koja je ove godine čak dva puta nastupala na čuvenom Glastonbury festivalu u Engleskoj.

U prethodna tri dana, u kamp Sea Dance festivala stigli su posjetioci iz svih krajeva svijeta,  koji su oduševljeni Jazom, zvanično najljepšom plažom Evrope po izboru prestižnog magazina Lonely Planet! Tokom četiri festivalska dana očekuje se oko 100.000 posjetilaca, kao i porast ukupne turističke sezone u Crnoj Gori. U odnosu na prošlu godinu, udvostručen je broj inostranih posjetilaca, a najveći broj njih dolazi iz zemalja Zapadne Evrope i većini je ovo prvi put da posjete Crnu Goru. Prvi utisci su dobri, raduju se ovogodišnjem, izrazito aktuelnom programu koji prati svjetske tokove, a najviše im se sviđa plaža Jaz, ali ističu i ljepote Starog grada Budve.

Ulaznice od 12h samo na festivalskim blagajnama!

Ulaznice će od 12 časova moći da se kupe na punktu kod glavnog ulaza festivala. Aktuelne cijene dnevnih ulaznica su 24,99€ za četvrtak i petak,19,99€ za subotu, dok se komplet ulaznica za sve dane prodaje po cijeni od 84€.  Svi posjetioci festivala koji imaju komplet ulaznice ili akreditacije, mogu da ih zamijene za festivalske narukvice na punktu ispred glavnog festivalskog ulaza. Zamjenski punktovi će danas biće otvoreni od 17h do 03h,  a od  18h do 3h u petak, kao i od 19h do 03h u subotu. Ulaz na festival nije moguć poslije 3 časa iza ponoći.

RTV Budva

Izvor:rtv budva

Najčitanije