13.4 C
Kotor

Slušaj online radio

Evakuisan Maximus zbog dojave o bombi – dojava o podmetnutoj bombi bila lažna

DSC_3643_resize
Photo: Boka News

Služba zaštite i spašavanja Kotor i dežurni ljekar Hitne pomoći dobili su sinoć, nešto poslije 22 sata anonimnu telefonsku dojavu, poziv od muške osobe da je u diskoteci Maximus u Starom gradu postavljena eksplozivna naprava koja treba da eksplodira u jedan sat poslije ponoći.

„Identifikator je pokazao da je poziv upućen sa pozivnog broja Republike Hrvatske“, kazao  je Pobjedi komandir Službe zaštite i spašavanja Kotor, Maksim Mandić.

U doskoteci Maximus sinoć je trebao da se održi koncert poznate hrvatske rok grupe ,,Colonia“. Za koncert je vladalo veliko interesovanje. Prodato je preko 1.500 ulaznica.

Photo: Boka News
Photo: Boka News

Prije koncerta oko 21 sat novinarima i zvanicama predstavljen je novi Maximus renoviran, sa tri bine, nova rasvjeta, audio video oprema, kompijuterizovana klimatizacija koja u svim uslovima održava optimalnu temperaturu, filtraciju i svježinu vazduha. Prezentaciji je prisustvovala i grupa Colonija sa pop zvjezdom Indirom Vladić.

Nakon dojave obaviještena je Ispostava kotorske policije koja je, prema procedura, hitno obezbijedila lice mjesta i pozvala antiterorističku služba da obavi kompletan pregled objekta kako bi se ustanovilo da li je dojava lažna ili je zaista podmetnuta bomba. U međuvremenu je obavljena potpuna evakuacija diskoteke i svi pristupi su bili blokirani.

Photo: Boka News
Photo: Boka News

Na sreću dojava o podmetnutoj bombi je bila lažna.

Svoje karte za koncert grupe Colonia, svi posjetioci diskoteke “Maximus“ moći će da iskoriste za nastup koji je pomjeren za petak, 31. oktobar. Svi oni koji još nisu obezbedili ulaznicu za ovaj koncert, mogu to učiniti na prodajnim mjestima: Pivnica „As“ u Starom gradu i u podgoričkom TC „Delta City“.

Cijene ulaznica ostaju iste i iznose 5 eura u pretprodaji.

Najčitanije