„Erlangu“ posao na problematičnom vodovodu za Krtole

Odluka Tenderske komisje Opštine Tivat

Sa krpljenja jedne od havarija na problematicnom vodovodu za Krtole

Ponuda kompanije „Erkang“ iz Podgorice u iznosu od 774.109 eura sa PDV-om, prihvaćena je kao najpovoljnija na tenderu Opštine Tivat za rekonstrukciju vodovoda za Krtole, na potezu od kotorske raskrsnice do Solila. Ostalih pet ponuda koje je podnijelo nekoliko firmi iz Podgorice, Nikšića i Herceg Noviog odbačene su kao neipravne.

Rezulat je to komplikovane tenderske procedure koja traje jop od naja mjeseca, a koju lolalna uprava sprvodi da riješi jedna i od većih komunalnih problema u Tivtu. Naime, odabrani izvođač će postojeći cjevovod promjera 400 milimetara koji je izgrađen prije samo 7 godina, ali je u međuvremenu pucao više od 60 puta, potpuno demontirati i zamijeniti novim cijevima od duktila koje trpe veći pristisak u mreži. Novi cjevovod opet će se postaviti u jednoj od kolovoznih traka lokalnog puta Tivat-Radovići, u dužini od oko 2.300 metara. Posao podrazumijeva i radove na stabilizaciji terena u koji će se postavljati novi cjevovod jer je riječ o močvarnom zemljištu punom podzemnih voda. Novi vodovod gradiće se po projektu barske kompanije „Virmont“ koga kao odgovorni projektant, potpisuje Vojo Rajković.

Rok za završetak posla je 75 dana od dana potpisivanja ugovora sa izvođačem. Iako je u izgradnju ovog vodovoda 2010., Opština Tivat već jednom uložila oko 700 hiljada eura, a u popravke brojnih havarija koje su na njemu uslijedile dodatnih još preko 300 hiljada eura, niko u lancu lokalna uprava-izvođač-nadzor nije snosio bilo kakvu odgovornostt zbog nekvalitetnog obavljenog posla i štete pričinjene gradskoj kasi i mještanima Krtola koji zbog pucanja cijevi često ostajali bez vode.

IzvorS.L
Podijeli

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.