14.7 C
Kotor

Slušaj online radio

Ekološke i edukativne aktivnosti “Morskog dobra”

Akcije MD

“Mediteranski dan obale” obilježen je nizom edukativnih radionica i aktivnosti u organizaciji Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Crne Gore u Tivtu, a koje su imale za cilj da najmlađe članove društva edukuju o potrebi očuvanja morskog biodiverziteta, reciklaži i smanjenju otpada u moru.

“U saradnji sa ronilačkim klubovima “Arsenal” i “Neptun Mimoza” tokom vikenda sprovedena je akcija čišćenja morskog dna, dok će se otpad koji je prikupljen u moru, razvrstati i selektovati u skladu sa standardima EU direktive o morskoj strategiji uz pomoć stručnjaka iz Instituta za biologiju mora iz Kotora, na radionici kojaće se organizovati tokom ove sedmice”- kazala je  portparolka “Morskog dobra” Ivana Lazović.

Akcije MD

U saradnji sa ronilačkim klubom “Neptun Mimoza” JP “Morsko dobro” pripremilo je i realizovalo predavanje za učenike tivatske Srednje mješovite škole “Mladost” na temu “Ronilaštvo u ekologiji”, u okviru kojeg su djeca imala priliku da se upoznaju sa veoma važnom ulogom ronilaca i ronilačkihklubova u zaštiti životne sredine obale i mora.

Akcije MD

U organizaciji Fondacije “ReCan” održana je i radionica o reciklaži otpada  u okviru kampanje “Svaka limenka se računa”. Tokom ove akcije djeca su imala priliku da čuju predavanje o reciklaži i da vozeći posebno biciklo, presuju limenke kako bi one bile spremne za reciklažu.

Izvor:S.L

Najčitanije