15.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Ekološke akcije za Dan Planete Zemlje

Risan
Risan

Dan Planete Zemlje obilježava se ekološkim akcijama svakog 22. aprila. Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore već tradicionalno, u saradnji sa lokalnim nevladinim organizacijama, školama i drugim ustanovama organizuje akcije čišćenja i uređenja morskog dobra.

Akcija će biti održana u Kotoru 21. aprila, utorak, gdje će JP “Morsko dobro” u saradnji sa NVO „Eko Centar Delfin” realizovati akciju čišćenja priobalnog područja mjesne zajednice Risan. Na ovom potezu planira se zasaditi i 10 sadnica ukrasnog bilja. Pored volontera NVO „Eko Centar Delfin” akciji će se pridružiti i učenici OŠ „Veljko Drobnjaković”, MZ „Risan”, JKP Kotor i NVO „Udruženje žena Risna”.

U Budvi, u srijedu 22. aprila, sa početkom u 10 sati, Javno preduzeće će u saradnji sa NVO „Green Net – Zelena mreža” sprovesti akciju čišćenja i uređenja prostora u blizini Savičića potoka. Akcijom se planira očistiti plaža i zaleđe, te u zaleđu posaditi mediteransko bilje.

U Herceg Novom, u četvrtak 23. aprila, u 10 sati, u saradnji sa NVO udruženje roditelja djece i omladine sa teškoćama u razvoju „Zrak Sunca” planirana je akcija čišćenja i uređenja dječije plaže i plaže prilagođene za lica sa invaliditetom ispred prve faze Instituta u Igalu. Od prikupljenog otpada će se napraviti skulpture kao sinonim zaštite Planete, obale i mora. Istog dana planirana je i izložba suvenira, kreativne radionice Udruženja.

U akciji će učestvovati volonteri ove NVO, vrtići, Osnovne i Srednje škole iz Herceg Nvog, „Stambeno komunalno” d.o.o., Institut „Dr Simo Milošević”, Udruženje umjetnika, Dnevni centar za djecu sa smetnjama i teškoćama u razvoju Igalo, i drugi.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije