Ekološke akcije za Dan Planete Zemlje

Risan
Risan

Dan Planete Zemlje obilježava se ekološkim akcijama svakog 22. aprila. Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore već tradicionalno, u saradnji sa lokalnim nevladinim organizacijama, školama i drugim ustanovama organizuje akcije čišćenja i uređenja morskog dobra.

Akcija će biti održana u Kotoru 21. aprila, utorak, gdje će JP “Morsko dobro” u saradnji sa NVO „Eko Centar Delfin” realizovati akciju čišćenja priobalnog područja mjesne zajednice Risan. Na ovom potezu planira se zasaditi i 10 sadnica ukrasnog bilja. Pored volontera NVO „Eko Centar Delfin” akciji će se pridružiti i učenici OŠ „Veljko Drobnjaković”, MZ „Risan”, JKP Kotor i NVO „Udruženje žena Risna”.

U Budvi, u srijedu 22. aprila, sa početkom u 10 sati, Javno preduzeće će u saradnji sa NVO „Green Net – Zelena mreža” sprovesti akciju čišćenja i uređenja prostora u blizini Savičića potoka. Akcijom se planira očistiti plaža i zaleđe, te u zaleđu posaditi mediteransko bilje.

U Herceg Novom, u četvrtak 23. aprila, u 10 sati, u saradnji sa NVO udruženje roditelja djece i omladine sa teškoćama u razvoju „Zrak Sunca” planirana je akcija čišćenja i uređenja dječije plaže i plaže prilagođene za lica sa invaliditetom ispred prve faze Instituta u Igalu. Od prikupljenog otpada će se napraviti skulpture kao sinonim zaštite Planete, obale i mora. Istog dana planirana je i izložba suvenira, kreativne radionice Udruženja.

U akciji će učestvovati volonteri ove NVO, vrtići, Osnovne i Srednje škole iz Herceg Nvog, „Stambeno komunalno” d.o.o., Institut „Dr Simo Milošević”, Udruženje umjetnika, Dnevni centar za djecu sa smetnjama i teškoćama u razvoju Igalo, i drugi.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.