11.1 C
Kotor

Slušaj online radio

“EHO”, list učenika Gimnazije Kotor, izašao iz štampe

Šesti broj školskog lista “EHO” koji izdaje kotorska Gimnazija, iz štampe je izašao u petak i tako se našao u rukama učenika i maturanata koji su ga nestrpljivo isčekivali.

“I ove godine je redakcija naporno radila da bi predstavila novi broj lista “EHO”. Uz odricanja i ostajanje nakon nastave, realizovali smo ideje i oplemenili stranice koje su pred vama, novim sadržajima. Tako možete čitati o, sada već poznatim temama, poput onih iz života škole i grada, kritičkim osvrtima na aktuelne teme, ali i stvaralaštvu nadarenih učenika.

Priznaću vam da su četiri godine provedene u klupama proletjele. Čini mi se kao da sam juče bio u prvom razredu i zbunjeno koračao hodnicima škole. Primakao se rastanak od društva, generacije, ali i od roditelja. Mi, maturanti se nalazimo pred vratima života koja nestrpljivo iščekuju da budu otvorena.

I najzad, ustupam svoje mjesto mladim nadama u redakciji, uz želju da kad iduće godine prelistam novi “EHO”, on bude još bolji nego što je sada” – zapisao je u uvodniku jedan od urednika, učenik Krsto Vulović.

Časopis Eho

“Objavili smo sadržaje koji su nam se činili zanimljivim i drugačijim, u kojima se kriju razmišljanja, dileme i zapažanja učenika. Nije uvijek bilo lako stići od ideje do gotovog teksta, nedostajalo je, ponekad, i vremena, i motivacije, i ažurnosti. Ipak, lijepo je kada se na jednom mjestu nađu razni oblici duhovnog stvaralaštva srednjoškolaca, naučna znanja i intereseovanja, stihovi, fotografije i nasmijana lica maturanata! Čitajte, razvedrite i vi lica, dajte sugestije i budite naši saradnici”, poručila je učenicima urednica, prof. Sonja Golub – Klenak.

Časopis Eho

U ovom izdanju, između ostalih, možete pročitati tekstove – 170 godina “Gorskog vijenca”, „Pismo roditeljima – pustite nas da (ne) pogriješimo”, „Kotor – ulaznica za grad muzej“, „Zašto se lakše izliječiti od lakih droga nego od pametnih telefona“, o osvojenoj prvoj nagradi učenika Nikole Vukasovića na konkursu Američkog kulturnog centra za esej na engleskom jeziku, o dobitnicima HMC stipendija za najprestižnije srednje škole u Velikoj Britaniji, ekološkim i drugim zanimljivim temama.

Glavi urednik lista je profesorica Sonja Golub-Klenak, a članovi redakcije: Krsto Vulović, Maria Rajman i Katarina Živković.

Grafičku obradu potpisuju: Krsto Vulović, Marija Rajman i Katarina Živković.

Tiraž lista je hiljadu primjeraka.

Najčitanije