Za efikasnije upravljanje energijom 308 hiljada eura

Tivat kreće u još jedan IPA projekat prekogranične saradnje

Tivat – foto M. Marušić

Opština Tivat, nakon prošlonedjeljnog potoisivanja svih papira u Dubrovniku kreće u još jedan IPA projekat prekogranične saradnje sa gradovima i institucijama iz Hrvatske i BiH, a za koji će iz evropskih fondova dobiti 308.175 eura.

Riječ je o projektu nazvanom IRENE za koji će EU iz svojih fondova obezbjediti ukupno 1.628.447 eura.

Projekat IRENE (Interregional Renewable & ENEergy efficiency network) će trajati 30 mjeseci pod vodstvom vodećeg partnera – Agencije za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA.

Cilj projekta je doprinijeti zaštiti i očuvanju prirode podsticanjem održive upotrebe prirodnih resursa u prekograničnim područjima putem zajedničkog razvoja i umrežavanja lokalnih sistema upravljanja energijom, te podsticati energetsku efikasnost i upotrebu sistema obnovljivih izvora energije u javnom sektoru. Dodatu prekograničnu vrijednost ovog projekta predstavlja razvoj zajedničke mrežne baze podataka projekata i omogućavanje razvoja novih inicijativa, kao i ulaganje u infrastrukturu u vidu 11 sistema javne rasvjete i 1 solarnog sistema na lokacijama u Zadru, Mostaru, Tivtu, Neumu, Smilčiću, Korlatu, Lisičiću, Bibinju, Vinjercu, Gajinama, Galovcu, Privlaki, i Jablanici.

Uz vodećeg partnera, ostali partneri na projektu su Zadarska županija, Eko Centar DELFIN iz Crne Gore, Opština Tivat, Asocijacija za ekonomski razvoj iz Bosne i Hercegovine i Grad Mostar.

1 komentar

  1. Odlična vest, projekti iz oblasti energetske efikasnosti, ekologije i zaštite prirodne sredine su i te kako dobrodošli i potrebni. Tivat je vrlo aktivan na ovom polju i zato svaka čast.

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.