9.2 C
Kotor

Slušaj online radio

„EasyJet“ leti i iz Švajcarske za Tivat

Britanski loukoster „Easy Jet“ u Tivtu
Britanski loukoster „Easy Jet“ u Tivtu

Najveća britanska lou-kost aviokompanija „EasyJet“ potvrdila je da će dogodine uvesti još jednu sezonsku liniju za Crnogorsko primorje, ovog puta iz Švajcarske, na relaciji Ženeva-Tivat.

Avioni tipa „airbus A-319“ te kompanije iz Ženeve će za Tivat o obratno, letjeti jednom nedjeljno, svake subote u peridodu od 1.jula do 2.septembra. Avion će iz Ženeve polijetati u 13.20 sati, a povratak iz Tivta je u 16 časova.

„EasyJet“ je inače, ove godine usopostavio sezonski ssaobraćaj iz Verlike Britanije sa Tivtom sa dvije destinacije – iz Londona i iz Mančestera i na njima je prevezeno oko 27 hiljada putnika, uz prosječnu popunjenost kabine aviona od visokih 89 odsto.

„EasyJet“ će stoga i dogodine sezonski letjeti iz Londona i Mančestera dva puta nedjeljno za Tivat. Linija između londonskog aerodroma Getvik i Tivta počeće ranije nego ove godine, već 27.marta, a saobraćaće dva puta nedjeljno, ponedjeljkom i četvrtkom. Linija iz Mančestera kreće 26.marta, a avioni će iz tog grada za Tivat letjeti srijedom i nedjeljom. Obje linije saobraćaće do kraja okrobra naredne godine.

Izvor:S. L.

Najčitanije