Džon Vesel : Imate predivno more i nevjerovatan prirodni amfiteatar

Herceg Novi - idealna lokacija za spektakle na otvorenom

John Wassel
John Wassel

U okviru druge faze kandidature Herceg Novog za Evropsku prijestonicu kulture, grad je proteklih dana posjetio Džon Vesel, kreativni producent organizacije „Walk the plank“ koja već 25 godina širom svijeta organizuje spektakle na otvorenom.

„Vaš grad je fantastičan, mnogo mi se sviđa ovdje. Imate predivno more i nevjerovatan prirodni amfiteatar. Ovo je odlično mjesto za napraviti zapanjujući šou“, kazao je Vesel i poručio da se nada da će upravo Herceg Novi biti jedan od lokacija na kojima će organizovati spektakl.

„Mislim da imate ozbiljnu šansu da osvojite titulu  Evropske prijestonice kulture. Imate oponenta u toj trci koji je veoma ozbiljan, ali imate nevjerovatno dobru lokaciju i odličan tim, koji je iskusan, ambiciozan i pun entuzijazma“, rekao je Vesel.

Obećao je da će se vratiti u Herceg Novi, kao i da će rado odgovoriti na zahtjev da njegova organizacija pomogne u organizovanju manifestacija u gradu.

Organizacija „Walk the plank“ je već dva puta bila partner na projektima Evropska prijestonica kulture – za Liverpul 2008. su organizovani otvaranje i završnu ceremoniju, a 2011. za finski grad Turku takođe ceremoniju otvaranja. Trenutno sarađuju i sa Pafosom (Kipar) koji će biti Evropska prijestonica kulture 2017. godine i Valetom (Malta) koja će ovu titulu nositi 2018. godine.

„Walk the plank“ je britanska organizacija koja postoji od 1991. godine. Okuplja kreativce koji su specijalizovali organizovanje događaja na otvorenom. Ponose se brojnim preformansima koje su priredili na zemlji i na vodi, koristeći čitav spektar različitih tehnika i efekata. Pored učešća u realizaciji projekata Evropska prijestonica kulture, radili su za festivale u Velikoj Britaniji, Kanadi, Singapuru i drugim zemljama.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.