14.2 C
Kotor

Slušaj online radio

“Džez kao životna igra” – Omaž Nikoli Mimu Mitroviću

“Džez kao životna igra” - omaž Nikoli Mimu Mitroviću
“Džez kao životna igra” – omaž Nikoli Mimu Mitroviću

Dvodnevni događaj u okviru projekta “Budvanske hronike”, NVO “Feral” organizuje 8. i 9. aprila pod nazivom “Džez kao životna igra” – omaž Nikoli Mimu Mitroviću, poznatom džez muzičaru iz Budve koji se istakao u svjetskim okvirima, i koji je svoj stvaralački vijek posvetio promociji džez kulture koja podrazumjeva slobodu, kreativnost i improvizaciju.

U subotu, 9. aprila će se za vrijeme trajanja programa prikupljati donacije za JU “Škola za osnovno muzičko obrazovanje” iz Budve, sa ciljem da se pomogne razvoj mladih muzičara, što je bila jedna od Mimovih životnih misija

Petak 8. april 2016. godine, Moderna galerija, Budva

Okrugli sto na temu “Mimo, jazz i kreativnost”

Učesnici: Prof. Aleksandar Kontić, psihoanalitičar Dr Srđa Zlopaša, psihijatar

Prof. Aleksandar Kontić se između ostalog bavi proučavanjem biografija velikih umjetnika, psihoanalizom kreativnosti, kao i uticajem djetinjstva na razvoj stvaralaštva umjetnika. Član je Evropske psihoanalitičke asocijacije.

Dr Srđa Zlopaša koji se bavi psihopatobiografijama, između ostalog, će ovog puta biti u ulozi moderatora.

“Džez kao životna igra” - omaž Nikoli Mimu Mitroviću
“Džez kao životna igra” – omaž Nikoli Mimu Mitroviću

Subota 9. april 2016. godine, Trg palmi, Budva

Ovaj dan će biti u znaku bogatog muzičkog programa a imaće i humanitarnu notu. Naime sav novac koji se prikupi tokom večeri će biti prosledjen Muzičkoj školi u Budvi, sa željom da se doprinese daljem muzičkom razvoju mladih, talentovanih ljudi iz Budve. Ovo je bila i jedna od Mimovih želja, koji je stalno ulagao u mlade željne muzike, a posebno zainteresovane za džez.

16.30h “Prijatelji o Mimu”

17h Gradska muzika Budva

17.30h Muzička škola Budva

18.15h Piva Jazz & Vlada Krnetić

20h Mimo & Chet Baker Music

Početak programa biće u znaku Mimovih prijatelja Danka Stojanovića i Željka Vasovića, koji će u polučasnovnoj diskusiji podijeliti neka sjećanja i lijepe uspomene na Mima.

Nakon toga slijedi koncert Gradske muzike, kultne budvanske institucije u kojoj je Mimo napravio prve muzičke korake.

Muzička škola iz Budve će održati koncert i nastupiće učenici ove škole u pratnji svojih mentora. Ovaj dio programa nam je jako bitan, jer želimo da motivišemo ove mlade ljude i da im damo vjetar u leđa da nastave da se bave muzikom.

Poznati crnogorski džez bend „Piva Jazz“ u sastavu Šule Jovović (gitara) i Milivoje Pićurić (kontrabas) će nastupiti sa beogradskim džez trubačem Vladimirem Krnetićem. Ovi muzičari su saradjivali i svirali sa Mimom i djelili njegovu ljubav prema džezu.

Najčitanije