8.7 C
Kotor

Slušaj online radio

DVD Perast: Požar na Dragalju lokalizovan brzom intervencijom

Dragalj požar – foto Radio Kotor

Požar u Dragaljskom polju koji je izbio juče u 18 sati i 35 minuta lokalizovan je nešto iza ponoći zahvaljujući brzoj intervenciji pripadnika DVD “Bogoljub Brezić” iz Perasta i mještana.

„Data je velika gradska uzbuna, a na teren je izašao kompletan sastav društva sa četiri vozila. Zatekli smo požar u polju velikih razmjera koji je prijetio da ugrozi stambene i pomoćne objekte. U gašenju ovog požara veliku pomoć pružili su mještani i njihovi prijatelji. Požar je lokalizovan oko ponoći i 30 minuta, a jedna ekipa sa vozilom ostala je jutros do 7 i 30. Površina zahvaćena požarom je preko 100.000 metara kvadratnih. Oštećeno je ili sasvim izgorjelo nekoliko stubova od električne struje, stotine metara drvenih stubova od ograde, te dio stabala u polju. Nažalost, najveću štetu pretrpjela je vikendica polju montažnog tipa, braće Velimira i Boška Samardžića, koja je u potpunosti uništena”, kazo je Krsto Žmukić, predsjednik DVD “Bogoljub Brezić” iz Perasta.

Veliku zahvalnost, kaže, duguju predsjedniku MZ Gornje Krivošije Ivanu Samardžiću, kao i brojnim mještanima Dragalja i njihovim prijateljima iz Risna i Orahovca koji su odmah pristupili gašenju požara i nesebično se borili sa vatrenom stihijom do njihovog dolaska.

„Takođe, želimo da se zahvalimo i Batu Samardžiću koji nam je ustupio vodu na korišćenje iz njegove bistjerne, što je umnogome pomoglo gašenju požara”, poručio je Žmukić.

On je apelovao na građane da se suzdrže od upotrebe otvorenog plamena i da svako uočavanje i početnog požara odmah prijave Službi zaštite i spašavanje Opštine Kotor na broj 123 ili DVD “Bogoljub Brezić” Perast na broj telefona 032/373-593 ili 067/210-296.

Najčitanije