Preko dva miliona putnika na aerodromima u Tivtu i Podgorici

Tivatski aerodrom

Prvi put u istoriji crnogorskih aerodroma, pređena je brojka od dva miliona opsluženih putnika, saopštili su Aerodromi Crne Gore.

Saopšteno je da je od 1. januara do 31. ostobra kroz oba crnogorska aerodroma prošlo 2.011.030 putnika, 296 hiljada više nego tokom prvih 10 mjeseci prošle godine, a promet aviona veći je za 14 odsto.

Na tivatskom aerodromu opsluženo je 1.090.087 putnika, na aerodromu Podgorica 920.943.

“Trend rasta saobraćaja zabilježen je i tokom oktobra pa smo na podgoričkom aerodromu dočekali i ispratili 86.388 putnika, 18 odsto više nego u istom periodu prošle godine a na Aerodromu Tivat 54.858 putnika, 12 odsto više nego u oktobru 2016. godine”, naveli su iz Aerodroma Crne Gore.

Podsjećaju da je tivatski aerodrom oborio rekord i prešao brojku od milion opsluženih putnika sredinom septembra, a u Aerodromuima očekuju da će brojka od milion opsluženih putnika na Aerodromu Podgorica biti zabilježena krajem godine.

“Tokom 2017, avioni oko 70 aviokompanija su slijetali na crnogorske aerodrome, dok su i Aerodrom Podgorica i Aerodrom Tivat bili povezani sa po 40 destinacija”, dodaje se u saopštenju.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.