16.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Dukić na Olimpiskim igrama – Viza za Rio obezbjeđena

Milivjoj Dukić
Milivjoj Dukić

Jedriličar iz Herceg – Novog, Milivoj Dukić obezbijedio je plasman na Olimpijskim igrama u Brazilu narednog ljeta. Drugi put u karijeri, nakon što je učestvovao i u Londonu prije tri godine,

Crna Gora je tako iz kanadskog Kingstona dobila dobre vijesti, jer je Dukić prvi sportista iz naše zemlje koji je došao do vize za Rio de Žaneiro. To je uspio zahvaljujući rezultatima koje postiže na Svjetskom prvenstvu u klasi laser.

Novljanin je poslije tri dana kvalifikacija osvojio 37. mjesto u konkurenciji 159 takmičara, a propozicije kažu da pravo učešća na OI stiče najboljih 50 jedriličara sa ovog šampionata. Tačnije njih 50 koji uđu u takozvanu zlatnu grupu Svjetskog prvenstva.

Dukić je 2012. godine u London otišao preko vajld-karte zahvaljujući odustajanju Belgije i Švajcarske, jer je bio prvi sljedeći kandidat među onima koji se nisu plasirali kroz kvalifikacije.

“Svaki sportista sanja o Olimpijskim igrama”, rekao je Dukić nakon što je prije tri godine saznao da ide u London.

A narednog ljeta će imati privilegiju da u Riju sa 23 godine (rođen je u martu 1993) drugi put predstavlja Crnu Goru na najvećoj smotri.

Najčitanije