Dubrovnik najbolja destinacija, za kružna putovanja na Istočnom Mediteranu, Kotor drugi

Prema najvećem svjetskom online cruise review portalu i portalu za planiranje kružnih putovanja Cruise Critic (TripAdvisor’s cruise stranici), Dubrovnik je proglašen najboljom destinacijom za kružna putovanja na Istočnom Mediteranu, Kotor je na drugom mjestu a Rodos na trećem.

Dubrovnik
Dubrovnik – foto Boka News

To je drugi do sad organiziran izbor Cruise Critic Cruisers’ Choice Destination Awards.

Drugo mjesto pripalo je Kotoru, treće grčkom Rodosu, a potom slijede Mykonos te Venecija,

-Odabrati plan kružnog putovanja nije jednostavno, posebno zbog sve većeg broja predivnih destinacija dostupnih kružnim putovanjima – objašnjava Adam Coulter, UK urednik Cruise Critic-a.

-Analizirajući iz prve ruke povratne informacije putnika svjetskih destinacija na kružnim putovanjima, omogućuje nam da otkrijemo koje destinacije su najomiljenije, što je pravi dokaz njihove atraktivnosti. Dijeleći ove informacije nadamo se da ćemo inspirirati i voditi putnike k lakšem izboru plana kružnog putovanja, s kojim će i oni biti oduševljeni – istaknuo je Coulter.

Inače, tokom 2017.godine u Dubrovniku se očekuje 577 kruzera i oko 760 hiljada putnika na kružnim putovanjima. To je u odnosu na prošlu godinu 11 posto manje pristajanja i oko devet posto manje putnika. Dnevni broj posjetilaca s kruzera limitiran je na osam hiljada.

Kotor – Foto Klaudio Katelan

U Kotor ove će godine uploviti oko 530 kruzera sa kojima će doputovati više od 600 hiljada turista.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.