17.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Dragan Krapović predsjednik Opštine Budva

 

Dragan Krapović
Dragan Krapović

Na današnjoj sjednici Skupštine opštine Budva, Dragan Krapović izabran je sa 17 glasova za gradonačelnika tog primorskog grada, dok je Srđa Popović, kandidat DPS-a, dobio četiri glasa manje.

Dva predstavnika Cdu-a napustila su sjednicu.

“Zahvaljujem na povjerenju i ukazanoj mi časti koje doživljavam prije svega kao veliku obavezu i odgovornost sopstvenu i nove vlasti u cjelini. Pokazalo se, da bi se formirala nova vlast nije dovoljno samo dobiti većinu glasova na izborima, već se nakon toga moraju proći mnoge pravno-formalne zamke i nejednostavno usaglašavanje među raznorodnim partijama, koje su dobile tu većinu. Ja sam ponosan na rezultat koji smo postigli, i kao pojedinac među jednakim želim se posebno zahvaliti onima koji su glasali za mene, a i onim drugim što su učinili da ovaj izbor bude demokratski”, kazao je Krapović nakon proglašenja.

On je dodao da mu je želja, a tako će se ponašati, da bude predsjednik svih građana bez obzira na razlike.

“U tom smislu, zamrznuću svoju funkciju u OO Demokrate kojoj pripadam, dok budem u ovom mandatu. Danas iskazana i potvrđena većina je garant da ćemo i u buduće bez problema moći vršiti vlast u ovoj opštini. Naši programi se u mnogim stvarima ne slažu, ali imamo mnogo toga zajedničkog. Prije svega nas je ujedinila potreba i zahtjev građana Budve da se naprave promjene i jedan dug i taman period u razvoju budvanske opštine ostavi iza sebe. Mi želimo da naš grad i opštinu razvijamo u kulturnom, obrazovnom, ekonomski uspješnom i civilizacijski prosvijećenom maniru. Naša percepcija vlasti nije vlast i korist, već odgovornost javne tj državne funkcije, u korist građana i oni su je po sopstvenoj volji birali. Da bi se to postiglo mora se vlast depolitizovati, ne kao floskula, već suštinski afirmisati konkursni izbor na odgovorne funkcije u lokalnoj samoupravi. Ovi javni službenici se moraju držati slova zakona, te uz svoju stručnost imali lični karakter i etiku. Političke partije koje su političkom podjelom dobile uticaj na pojedine resore i preduzeća u opštini o ovome moraju voditi računa reagovati u slučaju kršenja ovih, mogao bih reći, dogovorenih načina rada i ponašanja. Svjedoci smo kako je to do sada izgledalo i kakve teške posledice to ima i za pojedinca i za društvo”, poručio je Krapović

Prema njegovim riječima vođenje jedne društvene zajednice kakva je opština je višedimenzionalno .

“To nije prosto menadžerstvo, partijski diktat, pravosudni dekret, poreski reket itd. Onaj ko uspješno želi da radi ovaj posao mora sve to biti, ali i domaćin, glava kuće, prijatelj i drug, adresa za razumijevanje i pomoć svima koji mu se obrate. U okviru tih i porodično mi zadatih vrijednosti nastojaću da se tako ponašam”, zaključio je Krapović.

Krapović je izabran na tajnom glasanju , a iz DPS je prigovoreno što su svi odbornici dosadašnje opozicije koristili flomastere prilikom glasanja za Krapovića

U petak, 30. decembra će, osim rebalansa budžeta za 2016. godinu, biti razmatrani Predlog odluke o privremenom finansiranju Opštine Budva za period od 01. januara do 31. marta 2017. godine.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije