Dr Snežana Matijević predsjednica Opštine Tivat

U istoriji Tivta, dr Snežana Matijević postala je prva žena predsjednica opštine

Dr Snežana Matijević
dr Snežana Matijević – predsjednica opštine Tivat-foto Boka News

Dr Snežana Matijević (DPS) nova je predsjednica Opštine Tivat, odlučili su odbornici Skupštine opštine.

Za izbor dr Snežane Matijević glasalo je 22 odbornika, 17 iz DPS, 4 odbornika Socijaldemokratske stranke i odbornik Bokeškog foruma.

Nova predsjednica opštine položila je zakletvu i istakla da će raditi u interesu Tivta i Tivćana.

U istoriji Tivta, dr Snežana Matijević postala je prva žena predsjednica opštine.

“Ponosna sam biti prva žena predsjednica opštine Tivat, grada u kojem sam rođena, odrasla  i kojem sam se uvjek vraćala. S toga sa posebnim emocijama i nadahnućem ću se zalagati da Tivat bude još bolji i perspektivniji za sve nas“ – dr Snežana Matijević

„Želim da vam se zahvalim što ste u meni prepoznali pravu osobu i dali mi priliku da u narednom periodu vodim ovaj Grad. Morma istaći da vaše povjerenje koje ste mi iskazali u toku izborne kampanje, dovelo je do toga da budem na čelu ovoga Grada, prije svega je čast ali i velika obaveza i odgovornost. Ta odgovornost ogleda se u održanju postignutog i u kontinuiranom rad za još bolji grad i njegovu dalju izgradnju kroz zacrtane projekte infrastrukture, kanalizacije, saobraćajnica, riješavanju socijalnih i stambemnih pitanja.

Ne smijemo da zaboravimo na brigu o starijoj populaciji, mladima, licima sa posebnim potrebama. Radićemo i na pitanju našeg kulturnog, zdravstvenog i društvog života. Ne treba se zadovoljiti postojećim, uvjek treba težiti ka višem cilju a za dobrobit naših građana. Kao predsjednica Opštine Tivat, kao izabrana među izabranima sa ovog mijesta mogu obećati da će moja vrata uvjek biti otvorena za sve građane, da ću sa svojim timom saradnika težiti boljitku svih i da će intersi grada i stanovništva biti na prvom mjestu.

Biću za svaku riječ kritike, sugestije ili pohvale to će biti input kako raditi ispravno možemo zajedno doprinjeti našem napretku.

Ponosna sam biti prva žena predsjednica opštine Tivat, grada u kojem sam rođena, odrasla  i kojem sam se uvjek vraćala. S toga sa posebnim emocijama i nadahnućem ću se zalagati da Tivat bude još bolji i perspektivniji za sve nas“ – kazala dr Snežana Matijević u svom prvom obraćanju.

Dr Snežana Matijević
dr Snežana Matijević predsjednica opštine Tivat-foto Boka News

Sjednici nisu prisustvovali odbornici SDP, HGI-ja, AZT i SNP-a. Prije glasanja sjednicu su napustili odornici TAA i DSS.

„Imali smo dilemu da li da glasamo za dokazanog stručnjaka i dobrog čovjeka ili da glasamo protiv DPS. Ipak smatramo da je Snežana Matijević toliko veliki čovjek i stručnjak da ima pravo da jednom bude i na pogrešnoj strani, pa će je BF podržati.“- kazao je Andrija Petković (Bokeški Forum) dodajući da nova gradonačelnica pred sobom ima dva puta – „dosadašnji put srama kojim je išao tivatski DPS i koji nipodaštavaju starosjedioci ili drugi put kojim se rijetko išlo, da se štiti domicilno stanovništvo i interesi Tivta“.

„Na ovom drugom putu BF će vas aspolutno i punog srca podržavati.“- poručio je Petković novoj gradonačelnici dok je Zdravko Mitrović (SD) kazao da glasaju za Matijevićku „jer je to bila želja građana Tivta koju su oni pokazali na izborima 17.aprila“.

„Znajući dosadašnji njen rad, smatramo da će ona i kao gradonačelnica dobro raditi i da ćemo za 4 godine imati bolji i ljepši Tivat.“- podvukao je Mitrović.

Lijepe riječ ljudske i profesionalne reference Matijevićke imali su i DSS i TA, ali su njihovi odbornici ipak izašli iz skupštinske sale prije glasanja.

Sa sjednice SO Tivat
Sa sjednice SO Tivat

Mirko Kovačević (TA) kazao je da pred Matijevićkom stoji veliki izazov jer će se po njemu, već na jesen pokazati da je „lažna slika aspolutne moći DPS koju ste na izborima u Tivtu stvorili nezapamćenom harangom i mješavinom sicilijanskih i sjevernokorejskih metoda“.

„Očekuje nas nastavak rasprodaje i ovoga malog što nam je ostalo i vidjećemo kako će Matijevićka i tivatski DPS reagovati kada naprimjer, dođe nalog da se proda aerodrom. Sumnjam da ćete umjeti da se oduprete naredbama iz Podgorice koje nisu u interesu Tivta. Vidjećemo kakav će biti i tim oko vas i da li neko želi da vas samo iskoristi kao figuru, a da iz pozadine on vuče sve konce.“- poručio je Kovačević novoj gradonačelnici dok je Mimor Abović (TA) kazao da Matijevićku „kao damu iz starotivatske porodice domicilno stanovništvo posebno uvažava“ i naglasio da „kada su u pitanju njeni ljudski i profesionalni kvaliteti, nema spora da ona zaslušuje da bude gradonačelnica“.

„Za DPS je njeno imenovanje mudar potez, ali nisam siguran koliko je mudar za Snežanu Matijević lično jer je kao gradonačelnicu, očekuju teški, pa i opasni dani.“- kazao je Abović nabrajajući visoku zaduženost Opštine i velike apetite centralnih vlasti i kontroverznih investitora i biznismena za preuzimanje posljednjih većih ovdašnjih ekonomskih resursa – aerodroma i morske obale.

„Bojim se da i pored vaše najbolje želje, nećete moći da se sa tim izborite i da za Tivat uradite ono što biste vi lično možda i željeli, jer ste vezani lancima iz Podgorice, partitokratijom i krupnim finansijskim kriminalom koji stanuje u ovoj zgradi. Uvijek ćete imati podršku TA kada budete radili nešto dobro za Tivat.“- obećao je gradonačelnici Abović.

SO je glasovima DPS i SD izmenovala nove sastave odbora i drugih radnih tijela Skupštine u kojima DPS ima po 4, a SD jednog predstavnika. Po dva mjesta u svakom tijelu ostavljena su za opoziciju o čemu se oni imaju naknadno izjasniti.

Dr Snežana Matijević predsjednica opštine Tivat - foto Boka News
Dr Snežana Matijević predsjednica opštine Tivat – foto Boka News

Dokazana u profesiji, voljna za političku utakmicu

Prim.dr. Snežena Matijević rođena je 1963. u Kotoru i ima impresivnu stručnu biografiju iz domena stomatlogije u zemlji i inostranstvu. Diplomirala je, a kasnije odbranila magistarsku i doktorku disertaciju na Stomatološkom fakultetu u Beogradu. Deset godina vodila je tivatski Dom zdravlja, govori engleski jezik, udata je i majka je dvoje djece.

2 Komentari

  1. Nista nemam protiv toga sto je Predsednik Opstine Tivat zenska osoba ali se pitam zar je potrebno da na to mesto dodje Dr. tj. zdravstven radnik. Pored toliko skolovanih strucnjaka organizacionih profila a mi na to mesto postavljamo doktora koji bi trebao da se bavi strukom. Bas tako i u Herceg Novom direktor Mediteranskog centra je dipl. Masinski inzinjer. Dali u ovome treba prepoznati sistem negativne selekcije koji omogucava dovodjenje na vlast osoba sa kojima se mogu obavljati poslovi o kojima oni najmanje naju, a kada odu sa te duynosti nece znati ni ono ya sta su se skolovali.

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.