15 C
Kotor

Slušaj online radio

Dr. Aleksandar Stjepčević novi gradonačelnik Kotora

Na svečanoj sjednici SO koja je održana danas u palati Bizanti za gradonačelnika Opštine Kotor, u narednom dvogodišnjem periodu, izabran je dr Aleksandar Stjepčević – DPS.

Za novog gradonačelnika glasovalo je 20 odbornika, a šest ih je bilo protiv.

U svom obraćanju novi gradonačelni Opštine Kotor, dr. Aleksandar Stjepčević zahvalio se svima koji su glasali za njegov izbor kao i onima koji to nisu učinili, pozivajući da ubuduće svi zajedno ulože maksimalni napor u cilju razvoja Kotora.

U razvojnim programima posebnu pažnju ćemo posvetiti razvoja turizma, ekološkoj zaštiti, infrastrukturnim objektima, svim kulturnim sadržajima Kotora, kojeg je međunarodna zajednica proglasila svojom baštinom. Od velike važnosti za razvoj grada biće lučki i drugi objekti bez kojih grad nemože imati intezivan, dinamički život i razvoj, između ostalog kazao je novoizabrani gradonačelnik dr. Aleksandar Stjepčević.

Dr. Aleksandar Stjepčević gradonačelnik Kotora
Dr. Aleksandar Stjepčević gradonačelnik Kotora

Bivša gradonačelnica Marija Ćatović zahvalila se predsjedniku Skupštine i svim odbornicioma na dosadašnjoj saradnji. Na današnjoj sjednici konstatovan je prestanak mandata potpredsjednicima, Branku Nedoviću, Tvrtku Crepulji i Jovu Suđiću.

Odlazećoj gradonačelnici za sve što je do sada uradila za razvoj Kotora zahvalio se Željko Aprcović u ime DPS-a, dr Ivan Ilić u ime SDP i Vido Drašković ispred Liberalne partije.

Iz kotorske opozicije, su saopštili, kako nemaju personalno ništa protiv izbora dr Aleksandra Stjepčevića, za gradonačelnika, ali imaju principijelno protiv kandidata DPS-a i zato nisu glasali.

Odbornicima, osim dnevnog reda i radnog materijala, podijeljena je i brošura opremljena fotografijama, „Pregled dijela realizovanih projekata u periodu 2005 – 2014.“ kao podsjetnik na dio projekata koje je lokalna uprava realizovala, a koju su pojedini opozicioni odbornici nazvali slikovnicom.

 

Dr. Aleksandar Stjepčević gradonačelnik Kotora
Dr. Aleksandar Stjepčević gradonačelnik Kotora

Dr. Aleksandra Stjepčevića, rođen je u Kotoru 1964. godine. Osnovnu i srednju školu završio je u Kotoru. Diplomirao je na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, gdje je završio i specijalizaciju iz oblasti opšte medicine.

Od 1996. godine je u stalnom radnom odnosu u kotorskom Domu zdravlja. U toj ustanovi od 2003. godine obavljao je funkciju načelnika Opšte medicine i hitne službe. Na mjesto direktora Ustanove imenovan je 2008 godine.

Član je Opštinskog i Izvršnog odbora DPS-a Kotor. Služi se engleskim jezikom. Oženjen je i ima troje djece. Živi u Kotoru.

Najčitanije