8 C
Kotor

Slušaj online radio

DPS na svoja leđa uzeo HGI i SD

Potpisivanje sporazuma
Potpisivanje sporazuma

Predsjednici opštinskih odbora DPS dr Siniša Kusovac, SD Zdravko Mitrović i HGI Ilija Janović, potpisali su danas koalicioni sporazum, čime je i ozvaničena postizborna koalicija te tri strank u Tivtu. Na lokalnim izborima 17.aprila DPS je osvojio natpolovičnu većinu, odnosno 17 mandata u 32-članom lokalnom parlametu, pa je mogao da vlada sam, ali su iz centrale te partije prinudili tivatski OO da u lokalnu vladajuću kolaiciju „zbog viših interesa“, uzme i SD koja ima 4 i HGI koji ima 2 odbornika.   U opoziciji su SDP, SNP i Tivatska Akcija koje imaju po 2, te DSS, Bokeški Forum i Arsenal za Tivat sa po jednim odbornikom.

Kolaicija DPS-SD-HGI je u praksi zaživjela i prije potpisivanja koalicionog ugovora, jer su te stranke zajedno na protekle dvije sjednice SO, za tri potpredsjednika Opštine imenovale Sinišu Kusovca (DPS), Dejana Maslovara (SD) i Iliju Janovića (HGI). Prema nezvaničnim saznanjima, DPS nije spreman da svojim koalicionim partnerima prepusti veći udio u kolaču lokalne vlasti, pa će uz po jednog predstavnika koje su već dobile u UO i Savjetima lokalnih preduzeća i ustanova, SD i HGI uskoro u najboljem slučaju, dobiti još samo nekoliko pomoćničkih mjesta u opštinskim sekretarijatima.

Kusovac nije želio da detaljnije govori o podjeli vlasti sa koalicionim partnerima istakavši da potisani sporazum podrazumijeva već popunjena potpredsjednička mjesta u Opštini „i određena kadrovska riješenja koja će se definisati u narednom periodu“.

„Suština sporazuma su razvojni projekti za dalji napredak Tivta. Napravili smo određeni „presjek“ izbornih programa naše tri stranke i iz njih izabrali i usaglasili prioritetne projekte koji će se realizovati u naredne četiri godine, a akcenat je stavljen na dalji razvoj infrastrukture i stvaranje uslova za kvalitetniji život svih građana.“- rekao je lider tivatskog DPS. Prema njegovim riječima, prioriteti su dalje unapređenje vodovodne i kanalizacione mreže, definisnaje pravnog statusa preduzeća koje će upravljati autobuskom stanicom i javnim parkiralištima, početak gradnje prve faze bulevara i dalje unapređenje lokalne saobraćajne infrastrukture.

Izvor:S. L.

Najčitanije