3 C
Kotor

Slušaj online radio

Donirali računarsku opremu u vrijednosti od 7.600 eura OŠ “Drago Milović” iz Tivta

IT donacija Drago Milović

U nastavku aktivnosti na podršci obrazovnim institucijama, a u cilju unapređivanja informatičke pismenosti mladih, kompanija Adriatic Marinas d.o.o. donirala je računarsku opremu u vrijednosti od 7.600 eura OŠ Drago Milović iz Tivta.

Nova IT oprema u računarskoj učionici pružiće veću dostupnost informacijama, mogućnost istraživanja na njihovim domaćim zadacima i projektima, i omogućiti primjenu novih znanja iz informatike koja je dominantna u njihovoj svakodnevici, od informisanja do zabave. Informatička pismenost jedna je od osnovnih pismenosti savremenog društva.   Neophodno je uvesti digitalne tehnologije u zivote malisana sto ranije i ustoliciti kompjutere kao dio njihove osnovne edukacije – kazao je senior IT menadžer u Porto Montenegru Predrag Milutinović.

Vrijednom donacijom IT opreme, opremljena je još jedna računarska učionicu, a u zbornici će biti zamijenjeni stari monitori.

Koristim priliku da istaknem da je Adriatic Marinas dugogodišnji prijatelj škole, koji pomaže unapređenju kvaliteta obrazovanja od najranijih školskih dana. Tako je u prethodnom periodu renovirana školska biblioteka u multimedijalni, savremeni prostor sa televizorom,

opremljen kabinet muzičkog, a kompjuter i štampač/skener/kopir donirani su za područnu jedinicu OŠ “Drago Milović” u Donjoj Lastvi.  U ime svih kolega i učenika, iskreno se zahvaljujem timu AM-a koji je cijeneći značaj uvođenja savremene tehnologije u nastavu donirao 11 računarskih konfiguracija, istakla je direktorica OŠ Drago Milović, Ružica Lazarević.

Najčitanije