16.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Dolazak relikvije – tijela Svetog Leopolda istorijski događaj

Sa sastanka

Organizacioni odbor koji je u Opštini Herceg Novi formiran povodom dolaska tijela Sv Leopolda u rodni grad sastao se danas prvi put.

Miloš Bigović, predsjednik Skupštine opštine Herceg Novi i predsjednik ovog odbora, istakao je da je dolazak relikvije – tijela Sv Leopolda istorijski događaj i da su lokalna uprava i sva preduzeća i ustanove čiji je ona osnivač potpuno posvećeni tome da ovaj događaj bude organizovan kvalitetno i dostojno imenu velikog katoličkog sveca rođenog u našem gradu.

Don Robert Tonsati, član odbora ispred Kotorske biskupije, informisao je prisutne da je okvirni program sačinjen. Tijelo Sv Leopolda će sa pratnjom stići u Herceg Novi 15. septembra iza 13 sati i ostati dva dana. Oba dana će biti izloženo u parku nekadašnjeg hotela „Boka“, a tokom noći u crkvi Sv Antuna.

Očekuje se dolazak vjernika iz cijelog regiona, što u organizovanim grupama, što privatno. Iako je još rano za ozbiljne procjene broja hodočasnika, realno je da će u Novi stići na desetine autobusa i više hiljada ljudi.

S tim u vezi, na prvom sastanku donijeti su konkretni zaključci u vezi sa obavezama koje će imati opštinske službe i preduzeća, kao i Centar bezbjednosti Herceg Novi i Dom zdravlja. Dogovorena je dinamika daljih aktivnosti.

Sa sastanka

Učesnici današnjeg sastanka zaključili su da se sa pripremama počelo blagovremeno, da će svi svoj dio obaveza preuzeti savjesno, te da je zajednički cilj da ovaj događaj protekne na najbolji mogući način.

U radu organizacionog odbora učestvovaće, pored predsjednika Bigovića i don Roberta Tonsatija: odbornici Dragan Šimrak i Maja Bakrač, ispred Kotorske biskupije don Pavo Medač, načelnica Službe komunalne policije Marija Andrić, načelnik Službe zaštite i spasavanja Zlatko Ćirović, direktor „Herceg Festa“ Stevan Koprivica, direktor „Čistoće“ Borivoje Bonić, direktor „Komunalno-stambenog“ Branko Crnogorčević, komandir Centra bezbjednosti Herceg Novi Dejan Ostojić i pomoćnica direktora Doma zdravlja Herceg Novi, dr Biljana Dapčević.

PR služba

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije