Dokument jednog vremena – Revija dokumentarnog filma

Foto kino i video klub"Mladost" revija dokumentarnih filmova o Tivtu
Foto klub “Mladost”

Fotokino i video klub „Mladost“ iz Donje Lastve organizuje Veče autorskog dokumentarnog filma u ponedjeljak 17.novembra u Multimedijalnoj sali opštine Tivat sa početkom u 19 sati.

Na reviji će biti prikazani filmovi iz bogate arhive kluba, Izgradnja ulica u Tivtu 1979, Zemljotres 1979, Do poslednje kapi mora autora Anđelka Stjepčevića, Još ima vremena za sreću, Pagraši, Svaki dan kao jedan, Čitav jedan život, Neizbježan slučaj autora Krsta Kika Tomičića, Portret jedne starosti, Meštar Mato autora Antona Gule Markovića.

Filmovi su snimani u crno bijeloj i kolor tehnici, na filmskim trakama 2×8 milimetra i super osam milimetara, te predstavljaju izuzetno vrijedan dokumet jednog vremena.

Foto klub "Mladost" - priznanja
Foto klub “Mladost” – priznanja

Revija dokumentarnih filmova biće prikazana povodom Dana oslobođenja Tivta.

Foto sekcija kluba osnovana je u okviru foto kluba „1.maj” još davne 1957 godine. Prvi kurs je održan u Gornjoj Lastvi a predavač je bio tivatski fotograf Anton Tonći Nikolić.

Samostalni Foto kino i video klub „Mladost” zvanično je osnovan 1961 god. Klub je jedan od najstarijih u Boki Kotorskoj i danas je aktivan.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.