Dogradnja Marine – Povećavaju kapacitet vezova

Super jahte u PMPorto Montenegro

Radnici i operativa kotorske hidrograđevinske firme“Yu Briv“ počeli su dogradnju “mula jedan”, čime će se povećati kapaciteti marine Porto Montegro. Prva faza marine, izgrađena od 2008. do 2010. godine, ima 250 vezova za jahte i superjahte.

Marina trenutno ima pet lukobrana, koji nude 400 vezova za plovila dužine od 12 do 180 metara. Izgradnja druge faze marine je podijeljena na dvije sekcije, sekciju 2a i sekciju 2b.

“Upravo završenom izgradnjom sekcije 2a dobili smo dodatnih 152 veza. Dužina novih gatova u sekciji 2a iznosi 546 m, a ukupna izgrađena površina je 8.745 metara kvadratnih”, saopštio je menadžment tivatske marine.

Paralelno sa završetkom izgradnje sekcije 2a, započeli su i izgradnju sekcije 2b, sa kojom će dobiti dodatnih 56 vezova, sa maksimalnom dužinom brodova do 130 metara. Ukupna dužina novih gatova u ovoj sekciji iznosiće 425 m, a površina 5.747 metara kvadratnih.

Podijeli

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.