14.7 C
Kotor

Slušaj online radio

Dogovorili formiranje vlasti u H.Novom

Dogovor oko vlasti HN

Već na prvom sastanku postignut je dogovor predstavnika Demokratske Crne Gore, DF-a, SNP-a, Novske liste i koalicije SDP-URA o formiranju vlasti u Herceg Novom, saopšteno je nakon sastanka.

“Zadovoljstvo nam je da obavijestimo javnost, da je napravljen iskorak u političkom djelovanju u Crnoj Gori, na način da su se svi konstituenti već na prvom sastanku, dogovorili i formirali novu koalicionu demokratsku vlast u Opstini Herceg Novi”, navodi se u zajedničkom saopštenju.

Konstituenti buduće vlasti u Herceg Novom su, dakle, Demokrate, Demokratski front, Novska lista, Socijalisticka narodna parija i koalicija SDP-URA.

Kako se podsjeća u saopštenju, buduća izvršna vlast imaće podrsku 19 odbornika koalicije.

“I već smo otpočeli pripreme za sazivanje konstitutivne sjednice Skupštine opštine Herceg Novi”, saopšteno je iz nove koalicije.

Učesnici večerašnjeg sastanka su se saglasili da će se poštovati demokratski principi oko formiranja vlasti, saglasno ukazanom povjerenju dobijenom na izborima.

“Zatim poštovanje izbornih programa svih konstituenata nove koalicije, kao i odabir stručnih, poštenih i principijelnih kadrova kroz potpunu depolitizaciju lokalne samouprave”, zaključuje se u saopštenju.

Najčitanije