14.7 C
Kotor

Slušaj online radio

Dogodine skoro dva miliona eura manje u gradskoj kasi ?

Tivat,riva,Pine,pogled na Porto Montenegro
Tivat – foto Boka News

Opština Tivat objavila je juče nacrt odluke o budžetu za 2018. i stavila je na javnu raspravu koja će trajati do 24.novembra.

Prema nacrtu koji je predložila administracija gradonačelnice dr Snežane Matijević, gradska kasa Tivta naredne godine raspolagaće sa ukupno 16,39 miliona eura što je skoro 2 miliona manje u odnosu na budžet za ovu godinu koji je projektovan na iznos od 18,27 miliona eura.

Od ukupno planiranih prihoda budžeta za 2018. , predviđeno je da se 5,66 miliona eura potroši na tekuće izdatke (plate i materijalne troškove rada lokalne administracije), za g/transfere pojedinicima, NVO sektoru, sportskim klubovima i dijelu lokalnih JU i JP opredijeljeno je 2,07 miliona, dok su kaptalani uzdaci projektovani na iznos od 7,53 miliona eura. Za otplatu duga naredne godine utrošie se 630 hiljada eura, a po 100 hiljada predviđeno je za pozajmice i kredite koje će Opština dati svojim radnicima, odnosno za tekuću budžetsku rezervu.

Kako stoji u materijalu, tekući troškovi tivatske administracije dogodine će biti 10 odsto veći nego 2017, dok će istovremeno kapitalni izdaci u gradnju i održavanje gradske infrastrukture biti čak 30 odsto manji nego ove godine. Uz nacrt budžeta lokalna uprava nije priložila i nacrt plana investicija za narednu godinu pa se za sada ne zna tačno što namjeravaju da naprave od novih i prijeko potrebnih komunalnih objakata, a od čega se odustalo.

Izvor:S.L

Najčitanije