12.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Događaj “Nad Bokom po mjesečini” prevazišao očekivanja!

Premijerno izvođenje događaja “Nad Bokom po mjesečini” uveliko je  prevazišlo predviđanja organizatora: Agencije za razvoj i zaštitu  Orjena, Turističke organizacije Herceg Novi i MZ Kameno-Žlijebi.

U  večernju šetnju po mjesečini sa Kamenog je krenulo više od 120  učesnika, a osim domaćih jezika, mogao se čuti ruski, norveški,  engleski i italijanski.

Podugačka kolona obišla je, uz priču o  lokalnim zanimljivostima, utvrđenje Tajno Brdo, vidikovac na  pješačko-biciklističkoj stazi ispod brda Šilobod, kao i nekadašnje  vojne položaje na vrhu Gručalica, da bi zatim uslijedio povratak na  Kameno, osvježenje i otvaranje izložbe Agencije za razvoj i zaštitu  Orjena, “Čovjek i kamen”. Izložbu posvećenu kamenu kao simboli  prirode ove planine, ali i kamenu kao dijelu antropogenog pejzaža,  otvorila je Olivera Doklestić, predsjednica udruženja Eko Boka.

Veče je u svakom pogledu veoma uspjelo. Brojni učesnici, sa raznih  krajeva svijeta su izrazilili svoje zadovoljstvo, što nam je najbolji  putokaz da smo kvalitetno odradili još jedan posao u predstavljanju i  promociji našeg zaleđa. Sad već treba razmišljati, poučeni odličnim odzivom, kako se događaj može dalje razvijati,  poboljšavati, dograđivati.

Zahvaljujemo se još jednom na dolasku i ukazanom povjerenju svim  učesnicima, poručili su organizatori.

/Željko Starčević/

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije