17.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Dodjelom priznanja završeno prvenstvo u streličarstvu – Herceg Novi Open 2017.

U sklopu ovogodišnjeg Praznika mimoze proteklog vikenda završen je 9. Target indoor prvenstvo u streličarstvu – Herceg Novi Open 2017. u organizaciji SK „Savina“ iz Herceg Novog i SSCG.

SK „Savina“ je tradicionalno domaćin ovog turnira na kojem iz godine u godinu učestvuje sve više takmičara, što pokazuje kako i kvalitet organizacije turnira, tako i činjenica da je sve veći broj onih koji se posvećuju streličarstvu, kako u zemlji tako i regionu.

Na ovogodišnjem prvenstvu koje je održano u subotu 19. februara takmičili su se streličari iz Herceg Novog, Tivta, Kotora, Podgorice, Sarajeva, Mostara i Beograda, a turnir je zvanično otvorio i predsjednik Streličarskog saveza Crne Gore, Voislav Bulatović.

Na samom otvaranju, za počasnog predsjednika SK „Savina“ proglašen je Ratomir Pajo Pavlović iz Herceg Novog, na osnovu sledećeg obrazloženja:

Ratomir Pajo Pavlović jedan je od osnivača SK „Savina“ i jedan od najpredanijih članova, suštinski posvećenih razvoju streličarskog sporta i unapređenju kluba.  Ratomir Pavlović je istaknuti sportski radnik i bez oklijevanja se može nazvati jednom od perjanica našeg sporta. Od pedesetih godina dvadesetog vijeka do danas, ostvario je značajnu sportsku karijeru i stavio pečat u razvoju sportske i opšte kulture u našem gradu. Bio je igrač i trener Jadrana i Crvene Zvezde, vodio rukometnu ekipu i bio prvak  Armije u atletici. Bio je trener i selektor kadetske i trener seniorske  vaterpolo reprezentacije bivše Jugoslavije. Pravnik je po obrazovanju.  Pavlović je u razvoju atmosfere uređenosti i opšte, kao i sportske kulture, vidio osnove i okvir za uspješan razvoj sporta i napredak društva. Mnoge njegove ideje, i danas ispred vremena, ostaju da budu realizovane.”

Uručenje priznanja Pavloviću ispratili su sa puno poštovanja sportisti velikim aplauzom, nakon čega su takmičari pokazali svoje streličarsko umijeće i borili se za što bolji plasman, ali i vrijedne nagrade koje su obezbijedili sponzori: Mikrobit, Telemont i Sferaart.

U bodovanju za državno u kategoriji rikrv luk- seniori 1. mjesto je zauzeo Milan Borović (SK Tivat), 2. Miloš Boljević (SK Podgorica), 3. Nikola Vukčević (SK Kotor). Rikrv luk- seniorke

Mina Sibalić (SK Podgorica), 2. Nikolina Vesković (SK Savina), 3. Maja Filipović (SK Kotor). Rikrv luk- veteran: 1. Zoran Vasiljević (SK Savina), 2. Voislav Bulatović (SK Savina), 3. Zoran Radević (SK Tivat). U kategoriji rikrv luk- kadeti prvo i drugo mjesto pripalo je SK Savina: 1. Marko Šendeković, 2. Andrija Stojanović, a klub domaćin je osvojio i prva mjesta u kategorijama rikrv luk- kadetkinje: Jana Vasiljević, starije pionirke: Lara Kovačević, mlađi pioniri: Čarli Hare Brown i mlađe pionirke: Vida Bjelica. U kategoriji kompaund luk- seniori ostvarila je zapažene rezultate ekipa iz SK Podgorica: 1. Milan Šekularac, 2. Ivica Tomašević, 3. Radovan Popović. Goli luk- seniori 1.Budimir Pejović (SK Kotor), 2. Dejan Stojanović (SK Savina), 3. Anđelko Milošević (SK Savina). Miroslav Popović iz SK Podgorica u kategoriji instinktivni luk- seniori zauzeo je prvo mjesto.

Medaljama za otvoreno prvenstvo okitili su se u kategoriji rikrv luk: 1. M.Sibalić (SK Pogorica), 2. M.Borović (SK Tivat), 3. M.Boljević (SK Podgorica). Kompaund: 1. M.Ljubinković (BSK, Beograd), 2. R.Tandirović (SK Vekkas, Sarajevo), 3. R.Popović (SK Podgorica). Goli luk: 1. A.Hadžiž (SK Vekkas), 2. A.Beader (SK Streličar, Mostar), 3. D.Miklavčić (SK Vekkas).

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije