10.5 C
Kotor

Slušaj online radio

Dodjeljen Turistički cvijet za najbolje uređene vrtove, balkone…

Svečnom dodjelom nagrada u četvrtak u restoranu „Merlin” na ponti Seljanovo završena je tradicionalna akcija “Turistički cvijet 2015” koju je po 22 put organizovala Turistička organizacija Tivat.

Akcija s ciljem animiranja građana i javnih službi da u susret sezoni doprinesu, ljepšem i uređenijem izgledu grada svake godine izazva sve veće interesovanje građana.

Prema ocjeni stručnog žirija na čelu sa predsjednicom, profesoricom biologije, Suadom Bešković, najljepše uređena dvorišta imaju Višnja Krstović iz Mažine, Predrag Bubanja iz Marića i Zorica Serventi iz Lepetana.

Najljepše uređeni balkon ima Gorica Davidović iz Gradiošnice, a za hortikulturnu posebnost, kreativni detalj nagrađena je Olga Štilet – Gornji Kalimanj.

Za najljepšu živu ogradu proglašena je ograda Nika Belana – Belani, dok je najljepše stablo magnolije ima Slavke Savić – Opatovo.

To Tivat - Turistički cvijet 2015.
To Tivat – Turistički cvijet 2015.

Najljepši prostor ispred poslovno, ugostiteljskog objekta je prostro „Mansa Medica” vlasnika Petra Matijevića, dok je za najljepše uređeni prostor ispred stambenog objekta nagrađena Dušanka Korsić sa Seljanova.

Nada Bjelica i Avgustina Frančisković dobitnice su nagrade za višegodišnji doprinos hortikulturnom uređenju grada.

Na sinoćnoj svečanosti potpisan je ugovor o nastavku saradnje TO Tivat i Centra za zaštitu i proučavanje ptica, koji su potpisali ornitolog, Darko Saveljić i direktorka TO, Bernarda Moškov. Potpisivnju ugovora prethodila je sadnja tri masline u Velikom gradskom parku, koje su poklonili i zasadili predstavnici Centra za zaštitu i proučavanje ptica.

To Tivat - Turistički cvijet 2015.
To Tivat – Turistički cvijet 2015.

„Velika nam je čast da već nekoliko godina na planu promocije i zaštite Solila kao rezervata prirode i destinacije za birdwatching, zaista sjajno sarađujemo sa lokalnom upravom i TO Tivat. Mogu vam obećati da ćemo od Solila u narednom periodu zajedno napraviti prvorazrednu turističku atrakciju.“ – istakao je Saveljić

Članovi Komisije koju je formirala TO Tivat bili su Suadom Bešković, Danijela Šaltić- predstavnica TO Tivat i prošlogodišnja dobitnica nagrade “Turistički cvijet” Senka Deković, stručna konsultantkinja ing. hortikulture Tanja Krstović. Komisija je obišla 47 dvorišta i oko 20 ostalih kategorija – balkone, hortikulturne posebnosti, prostor ispred poslovnog i ispred stambenog objekta.

U zabavnom dijelu programa, posebnu pažnju zvanica i gostiju izazvao je nastup učenika II4 razreda OŠ. „Drago Milović“ iz Tivta koji su inače učestvovali u brojnim ekološkim akcijama koje organizuje TO Tivat.

Najčitanije