8.7 C
Kotor

Slušaj online radio

Dodijeljene nagrade za prvu etapu regate Hiljadu ostrva

Pobjednik male regate Hiljadu ostrva+2 je mađarska jedrilica Wild Joe sa skiperom Marton Jozsa-om, koja je osvojila regatno polje od Porto Montenegra, oko dva bokeška ostrva Gospa od Škrpjela i Sveti Đorđe i nazad, za 1 sat i 12 minuta. Oni su ujedno i pobjednici prve etape regate Hiljadu ostrva (Thousand Islands Race) od Rijeke do Tivta – prejedrill su 277 milja i stigli na cilj za 27 sati 24 min 5 sec, te na taj način oborili sopstveni rekord od prije dvije godine koji je bio 28 sati, 41 minut i 06 sekundi.

Oborili smo sopstveni rekord, i nadamo se još boljem rezultatu sljedeće godine. Ovo je jedna od najizazovnijih regata na kojima sam ikada jedrio, jer između hrvatskih ostva je zaista teško jedriti zbog velikih hidri, svaka predstavlja izazov, istakao je skiper jedrilice Wild Joe Marton Jozsa.

Na svečanoj ceremoniji na bazenu Lido, koja je okupila više od stotinu skipera i nautičara, ali i jedričara Boke i čelnike grada Tivta, dodjeljene su i ostale nagrade: drugo mjesto u ORC klasi na regati Hiljadu ostva +2 osvojila je jedrilica Damaco sa skiperom Berislavom Vranićem, a treće Stribor koju je predvodio skiper Nedeljko Mahmutović.

2015 09 Lido

Prvo mjesto u prvoj etapi velike regate Hiljadu ostrva, u ukupnim rezultatima MOCRA klase osvojila je jedrilica Tabea, a Wild Joe u klasi ORC-a, drugo su po klasama dijelili Proper job 2 i Damaco, dok su treće zauzele za MOCRA-u Hikari, a za ORC Micropus.
Prvo mjesto u ORC klasi jedan osvojila je jedrilica Wild Joe, u klasi 2 Hispaniola, a u klasi 3 Macropus, drugo mjesto po klasama osvojile su jedrilice Damaco, Teuta i Stribor, a treće Megaenergija, Lucia X i Sultan.

Dvadeset fantastičnih skipera sa jedrilicama, iz Austrije, Čilea, Hrvatske, Češke, Njemačke, Velike Britanije, Mađarske, Italije, Slovenije, Slovačke i Crne Gore dokaz su kvaliteta ove prestižne regate, a Jahting klub Porto Montenegra je još jednom dokazao da ovaj segment marine, jedan od vodećih na Mediteranu, istakao je direktor marine Porto Montenegra Toni Braun (Tony Browne), dodajući da su ovakve manifestacije izuzetno dobar način za kvalitetan produžetak turističke sezone, posebno kada je u pitanju Crna Gora kao odlična destinacija za jedrenje.

Najčitanije