16.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Dodijeljene nagrade učesnicima likovnog i književnog konkursa “Naša mila Boko”

Najuspješnijim učesnicima likovnog i književnog konkursa “Naša mila Boko” na temu “Priče kapetana” sinoć su  u dvorani Park – Herceg Novi dodijeljene nagrade.

Na književnom konkursu koji je bio namjenjen učenicima viših razreda osnovnih škola u Hereg Novom, pristigla su 38 rada.

Tročlani žiri u sastavu Dejan Đonović, glumac i dječiji pisac, Stevan Koprivica , dramaturg i direktor JUK Herceg  fest i profesor književnosti Ana Zambelić Pištalo su odlučili da je Maša Niković iz OŠ” Ilija Kišić” iz Zelenike najuspješnije dočarala priče kapetana.

JUK Herceg fest Mašu nagrađuje tebletom Lenovo 3, a njenu mentorku. Profesoricu Tamaru Komar daruje vrijednom nagradom.

Prisutnima se obratio direktor JUK Herceg fest, g. Stevan Koprivica.

Na likovni konkurs, koji je bio namjenjen  učenicima svih osnovnih škola u Boki Kotorskoj, pristiglo je 275 radova. Žiri u sastavu:  galerista Ljiljana Marinović, profesorica likovne umjetnosti Ksandra Popović i konzervator i restaurator  Goran Skrobanović su donijeli  odluku da je prvu nagradu osvojio  Savo Popović, učenik OŠ” Orjenski bataljon “  iz Bijele. Drugu nagradu Nikoleta Ćorović,a treću Zorana Dimitrijevski, obe iz OŠ” Veljko Drobnjaković” iz Risna.

Kapetan Tomo Katurić je tradicionalno darivao po 100 $  i  slikarski pribor za autorima  najuspješnijih radova, dok je JUK Herceg fest mentoru prvonagrađenog učenika, profesorici Aleksandri Ćorović obezbijedio vrijednu nagradu.

Najčitanije