20.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Dodijeljene nagrade najboljima u tradicionalnoj akciji “Turistički cvijet”

Svečanošću dodjele nagrada koja je sinoć upriličena u atraktivnom ambijentu bazenskog kompleksa hotela “Kamelija” u Donjoj Lastvi, završeno je ovogodišnje izdanje tradicionalne akcije “Turistički cvijet” u Tivtu.

Turistička organizacija Tivta je tradicionalno, 23. godinu za redom, organizovala akciju ,,Turistički cvijet“, koja je trajala od 9. maja do 1. juna. U tom periodu poseban žiri obilazio je grad u potreti za najljepše uređenim dvorištima, balkonima, zelenim površinama ispred stambenih zgrada i poslovnih objekata, a sve sa ciljem da se Tivćani animiraju da hortikulturnim uređenjem svojih prostora, doprinesu ljepšem i atraktivnijem izgledu grada pred početak špica ljetnje turističke sezone.

Članovi komisije su bili Tanja Krstović, Suada Bešković, Zdenka Glavočić i Dijana Giljača i nisu imali nimalo lak izbor jer je trebalo odrediti najbolje u čak sedam kategorija.

Za najljepše dvorište nagrade su pripale Ana Mariji Luković iz Tripovića i Kseniji Samaradžić iz Dumidrana, a najljepša manja dvorišta imaju Nada Radonjić iz Kukuljine i Zorica Kikanović iz Gošića. Nagrade za najljepše uređene balkone dobile su Marija Marić sa Župe, Nada Grbović iz centra Tivta i Tonka Perušina iz Donje Lastve, dok je priznanje za hotikulturnu posebnost dobio Milenko Nikolić iz istog tog tivatskog naselja.

Za žive ograde nagrade su dobili Slavko Slavović iz Krašića i Evica Radović iz Novo naselja u Radovićima, dok je za višegodišnji doprinos u hortikulturnom uređenju grada priznanje dobila Senka Radmilo iz Dumidrana. Prema ocjeni žirija, naljepše zelene površine ispred poslovno-ugostiteljskog objekta imaju restoran “Waikiki” vlasnika Ljuba Arsića na Seljanovu i kompanija “Montefish” , dok je nagradu za najljepšu zelenu površinu ispred stambenog objekta, dobila je stambena zgrada Lukovića barake.

Osim plaketa, svi laureate dobili su i poseban poklon od Turističke organizacije Tivat – kolektivni izlet u Dubrovnik sa posjetom čuvenom arboretumu u Trstenom.

“Želimo da ova akcija bude podsticaj ne samo dobitnicima nagrada, već i svim ostalim sugrađanima da izraze svoju kreativnost i osjećaj za estetiku, uređujući svoja dvorišta i balkone i doprinoseći ljepšem izgledu Tivta koji je već prepoznat kao grad sa dosta urednih i lijepih zelenih površina. Hortikultura nije samo ljubav prema biljkama i prirodi, već je i svojevrsni način umjetničkog izražavanja” – kazala je predsjednica žirija, inženjerka hortikulture Tanja Krstović.

U zabavnom dijelu programa nastupili su Svetlana Raičković, grupa „Grlice“ i mažoretke kluba “Modest”.

Izvor:S. L.
Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije