10 C
Kotor

Slušaj online radio

Dodijeljene nagrade najboljima u akciji “Turistički cvijet”

Svečanošću dodjele nagrada koja je u petak upriličena u atraktivnom ambijentu plažnog bara – restorana „Waikiki“ na Seljanovu završeno je ovogodišnje izdanje tradicionalne akcije “Turistički cvijet” u Tivtu.

Turistička organizacija Tivta je tradicionalno, 24. godinu za redom, organizovala akciju ,,Turistički cvijet“, koja je trajala od od 8.maja do 1.juna. U tom periodu poseban žiri obilazio je grad u potrazi za najljepše uređenim dvorištima, balkonima, zelenim površinama ispred stambenih zgrada i poslovnih objekata, a sve sa ciljem da se građani animiraju da hortikulturnim uređenjem svojih prostora, doprinesu ljepšem i atraktivnijem izgledu grada pred početak ljetnje turističke sezone.

Komisija u sastavu Anamarija Luković, Suada Bešković, Stanka Perović, i stručni konsultant Tanja Krstović obišla je 63 domaćinstva. Za vrijeme obilaska napravljeno  je oko 1.500 fotografija.

Turistički cvijet 2017.

Nagrada za najljepše uređeno dvorište pripala je Marini Rugel iz Radovića, Peru Franceskoviću iz  Krašića i Ljiljani Brkan iz Donje Lastve.

Za najljepši balkon nagrađeni su Nada Peričić iz Kalimanja i Sanja Vuković sa Seljanova, nagradu za najljepšu ogradu dobio je Budo Spasić iz ulice Palih boraca, za najljepše stablo magnolije pjesnikinja Maja Perfiljeva, nagrada za najljepšu zelenu površinu ispred stambenog objekta pripala je zgradi B5,  Seljanovo.

Najljepša zelena površina ispred poslovno – ugostiteljskog objekta je ispred plažnog bara Movida na obali Đuraševića i restoranu Big Ben na Seljanovu, nagradu za hortikulturno uređenje dvorišta-kreativni detalj dobila je Indira Karalić iz Dumidrana, a za višegodišnji doprinos u hortikulturnom uređenju grada nagradu su dobili zgrada 2A 2B 2C 2D, Seljanovo i Jasna Deković iz Donje Lastva

Posebna nagrada za ekološku inicijativu i osvješćenost dodijeljena je odjeljenju IV 4  O.Š „Drago Milović“ sa razrednicom Nevenkom Saveljić koji su u saradnji sa Zelenim timom Opštine Tivat uredili mali gradski park u Tivtu.

Direktorica TO Tivat Gabrijela Glavočić zahvalila se svim građanima koji su dali doprinos uređenju zelenih površina grada i čestitala dobitnicima nagrada.

 

Najčitanije