14.7 C
Kotor

Slušaj online radio

Dodijeljene nagrade najboljim sportistima Tivta u 2016.

Najbolji sportisti Tivta 2016.-foto Radio Tivat

U akciji Radio Tivta i Sekcije sportskih novinara Tivta, koja je organizovana po 21. put po redu, „Biramo najbolje sportiste i sportske klubove u Tivtu“ danas su u multmedijalnoj sali opštine dodjeljene nagrade najboljim sportistima za 2016. godinu.

Za najboljeg sportistu Tivta u 2016. godini proglašen je boćar Miroslav Petković, a za najbolji sportski klub Džudo klub „Tivat“.

Pored Miroslava Petkovića na listi deset najboljih sportista su dizačica tegova Amela Feković, rukometaš Duško Račeta, kjokušinkaj karatista Dejan Daković, jedriličar Igor Les, sportski ribolovac Martina Dujmušić, kuglašica Mirjana Ardelić, košarkaš Radomir Marojević, streličar Milan Borović i džudistkinja Milana Stevanović.

Dodjela nagrada najboljim sportistima Tivta za 2016. godinu – foto Radio Tivat

Specijalna priznanja uručena su Jedriličarskom klubu „Delfin“, Stonoteniskom klubu Tivat, Rukometnom klubu „Partizan 1949“, SRD „Pagar“, Ragbi klubu „Arsenal“ i Golf klubu „Knjaginja Milica“ iz Tivta, a posebna priznanja bodibilderu Stefanu Šekularcu, automobilisti Tripu Pinjatiću, rukometašici Kristini Duši, šahistima Stefanu i Teodori Mandić, selektoru boćarske reprezentacije i treneru rukometaša „Partizana“, Dejanu Stjepčeviću, atletičarki Mari Jablan, fudbaleru Rajku Đorđeviću i golferu Mateju Staniću.

Najbolji sportisti Tivta 2016.- foto Radio Tivat

„Na Prvenstvo Evrope u Nici prošle godine sam pošao sa željom da ostvarim dobar rezultat kao što sam to radio i proteklih godina. Ukazala mi se prilika i isplatio se naporan rad moj i selektora Dejana Stjepčevića pa je došlo do velike titule prvaka Evrope. U drugoj disciplini pojedinačno sam bukvalno izgubio u zadnjoj ruci pa postoji žal za drugom zlatnom medaljom. To je veliki uspjeh za mene i za bućarski sport, opštinu Tivat i cijelu državu. Ovo mi je šesto priznanje po redu i zahvaljujem se na laskavim priznanjima. Nadam se da ćemo i sledeće godine u Kazablanci ostvariti dobre rezultate“, istakao Miroslav Petković najbolji sportista Tivta u 2016. godini.

„Bilo je možda i uspješnijih godina, ali 2016. imali smo najviše osvojenih medalja. Istina je da su to mladi takmičari, ali mi imamo i dobre seniorske rezultate. Imamo vicešampiona države u seniorskoj konkurenciji, mlađeg seniora vicešampiona države. To su buduće nade i nadam se jednog dana možda i najbolji sportisti grada. Ponovo se svima zahvaljujem i nadam se da će ovo priznanje doprinijeti da se džudo sport još bolje vrednuje u našoj opštini i da će mladi ljudi koji meni pomažu – Igor, Žarko, Jelena i Danijela nastaviti ovo što sam započeo jer na mladima svijet ostaje“, istakao je Ivica Mančić, trener Džudo kluba „Tivat“, po ocjeni sportskih novinara najboljeg kluba Tivta u prošloj godini,  zahvaljujući se Radio Tivtu i Sekciji sportskih novinara.

Najčitanije